Hoşgeldiniz  

AYNALIGÖL MAĞARASI’NI DÜNYA TANIYACAK… MAĞARADA REKOR DENEMESİ!

admin | 16 Ekim 2019 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü mağara dalışında dünya rekoru kırmak için, buzul döneminden kalıntılar taşıyan ve dünyanın en özel yerlerinden biri olan Gilindire Mağarası’na dalacak! Mağarada “Paletsiz Kategori”de rekor denemesi gerçekleştirecek olan Ercümen, bu alanda kadınlar dünya rekoru olan 90 metre sınırını aşarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girmeyi hedefliyor. Milli sporcu nefesini bu kez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ithafen; bayrak uğruna canını ortaya koyan Mehmetçikler için tutacak.

Spor Toto Spor Kulübü sporcusu Şahika Ercümen, mağara dalışında kadınlar paletsiz dünya rekoru olan 90 metre sınırını aşarak dünyada ilk kez bir mağarada, tek nefeste, 100 metre su altından gitmeyi hedefliyor. Rekor denemesi için buzul döneminden kalıntılar taşıyan, dünyanın en özel yerlerinden birini, Gilindire Mağarası’nı tercih eden milli sporcu; mağarada rekor kırmak kendisinde klostrofobiye yakın duygular uyandırsa da, ülkemiz için sıra dışı bir rekor kırmak istediğini ve inandıktan sonra her limitin aşılabileceğini belirtiyor.

“Nefesimizi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ithafen; vatanı ve bayrağı uğruna canını ortaya koyan Mehmetçikler için tutacağız. Nefesimiz nefesleri olsun. Ülkemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” diyen Ercümen sözlerini, rekor denemesine hazırlık sürecindeki destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a ve bakanlığa, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve bakanlığa, Çukurova Kalkındırma Ajansı’na, ekibine ve sponsorlarına teşekkür ederek tamamladı. Ana sponsorluğunu Vestel’in üstlendiği Şahika Ercümen’in diğer sponsorları arasında ise; THY, Levi’s® ve DEVA Holding bulunuyor.

GİLİNDİRE MAĞARASI HAKKINDA

Gilindire veya Aynalıgöl Mağarası, Mersin’e bağlı Aydıncık ilçesindedir. Toplam 555 m uzunluğu, 46 m derinliği olan mağara her türden damlataş oluşumları ile kaplıdır. Bir hidrolojik rejim değişikliğiyle, mağarada bulunan sarkıt-dikit gibi oluşumların, su altında kalarak, atmosferik değişimlerden etkilenmeden günümüze kadar ulaşmıştır. Su altında kalan oluşumların, küresel iklim değişikliği öncesinde oluştuğu, bünyelerinde önceki Buzul Çağı’na ilişkin bütün hidrolojik ve atmosferik verileri saklı tuttuğu anlaşıldı. Gilindire Mağarası, bu özellikleriyle yaşanmış son iklim değişikliğine ilişkin, Doğu Akdeniz’de bulunan tek kayıt noktasıdır. Adeta bir görsel şölen olarak tabir edilen mağara, binlerce yıl öncesi ile ilgiyi pek çok bilgiyi barındıran doğal bir laboratuvar gibidir.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle