Hoşgeldiniz  

ANAMUR’DA ŞOK: BAZI FIRINLAR EKMEĞİ 2.50 TL YAPTI, BELEDİYE MÜDAHALE ETTİ!

admin | 21 Kasım 2021 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Pazar sabahı fırından ekmek almaya giden Anamurlular ekmekte 2.50 TL şoku yaşadı. Bazı fırınların “kafasına göre” zam yaptığı haberini alan Anamur Belediyesi ekipleri, fırınlara cezai işlem uyguladı.

Anamur’da bazı fırınlar ekmeğe usulsüz bir şekilde zam yaptı. Mersin Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonu geçtiğimiz ay ekmek fiyatını 2 TL olarak belirlemişti. Anamur’da bu sabah bazı fırınların ekmek fiyatını 2.50 T’ye çıkardığı ihbarı üzerine harekete geçen Belediye ekipler, tespit edilen fırınlara cezai işlem uyguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur’da yapılan ekmek zammına Belediye’nin bilgisi olmadığını söyledi.

Kılınç, “Bugün ilçemizde faaliyet gösteren bazı fırınların ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaparak fiyatları 2.50 TL’ye çıkartması ile ilgili olarak Anamur Belediye Başkanlığı’nın herhangi bir bilgisi, müdahalesi veya yapılan zamma bir dahili bulunmamaktadır. Ancak 1608 sayılı yönetmeliğin 16. maddesi gereğince ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaparak fiyatları 2.50 TL’ye çıkartan fırınlara cezai işlem uygulanmıştır. Anamur Belediye Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağımızı ve yasal sorumluluklar çerçevesinde vatandaşlarımızın menfaatlerini koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle