Hoşgeldiniz  

AKKUYU KRİZİNE CUMHURBAŞKANI EL KOYDU: YARIN BİZZAT AKKUYU’DA OLACAK!

admin | 08 Ağustos 2022 | Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında görevli İçtaş’ın sözleşmesini fesheden Rus Rosatom Şirketi ile yaşanan krize Cumhurbaşkanı Erdoğan el koydu. Yaklaşık 25 bin Türk işçisinin durumunu incelemek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat yarın Akkuyu’ya geçecek.   

Akkuyu NGS’da yaşanan kriz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olaya bizzat el atmasına neden oldu. Rus Rosatom şirketi, sözleşmeye aykırı davrandığı, iş güvenliğini sağlayamadığı gerekçeleri ile Türk şirketi İçtaş ile yollarını ayırma kararı aldığını açıklamıştı.  

İçtaş ise Rus Rosatom’un usulsüz bir şekilde sözleşmenin feshine gittiğini, Türk şirketini devreden çıkararak Rus şirketlerle yola devam edeceğini, milli sermayenin alaşağı edildiğini öne sürmüştü.

Bölgede İçtaş’a bağlı çalışan 25 bin kişinin inşaat alanına bile sokulmadığı iddiaları çoğalınca konu ilk olarak Soçi’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin zirvesinde gündeme geldi.

Abdülhamid Han sondaj gemisinin Akdeniz’deki ilk görevi için uğurlanacağı Taşucu Limanında gerçekleştirilecek tören için Mersin’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, törenin ardında Akkuyu’ya geçeceği bildirildi. Erdoğan burada Türk ve Rus yetkililer ve işçilerle bir araya gelip, yaşanan durum hakkında ilk ağızdan bilgi alacak.

Soçi’de Putin’le bir araya gelen Erdoğan, görüşmenin ardından uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Akkuyu’ya bizzat gideceğini açıklamıştı. Akkuyu’da yaşanan krizi soran gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii böyle bir konuyu görüşmemek olamaz. Görüştük. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, ülkemizin enerji stratejisi içinde ayrı bir öneme sahip. Akkuyu’nun ilk reaktörünü 2023 yılında hizmete alma hedefimiz sürüyor. Bu hususları, Rus tarafıyla görüşmelerimizde bir kez daha ele aldık. ‘25 bin kişi şu anda çalışmıyor. Burası kapatıldı’ gibi ifadeler söyleniyor. Böyle bir şeyi ben de kabul etmedim, Rus tarafı da kabul etmiyor. Çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki hafta Mersin Taşucu’nda Abdülhamit Han sondaj gemimizi uğurlamaya gittiğimde aynı gün oradan Akkuyu’ya geçeceğim. Akkuyu’daki çalışmaları yerinde, bizzat heyetimle beraber izleyeceğim. Ondan sonra da Sayın Putin’e oradaki gelinen durumu aktaracağım, söyleyeceğim. Ona göre de yol haritamızı belirleyelim diyeceğim. Yani onlar da bir defa kesinlikle süreci durdurmak gibi bir şeyi kabul etmiyorlar” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle