AK Parti Mersin teşkilatında ilçelerde başlayan revizyon sürecinin ardından il başkanlığı için değişim iddiaları gündeme gelirken, İl Başkanı Adem Aldemir’in Tarsus ve Mut’ta sergilediği güçlü teşkilat duruşu kulisleri tersine çevirdi. Aldemir’in Ankara’dan aldığı tam yetkiyle yaptığı atamalar, parti içinde “görevine devam edecek” yorumlarını güçlendirdi.
sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – AK Parti Mersin’de Akdeniz, Tarsus ve Mut ilçelerinde yaşanan görev değişimlerinin ardından gözler bu kez il başkanlığına çevrildi. Parti kulislerinde İl Başkanı Adem Aldemir’in görevden alınması için bazı isimlerin çalışma yürüttüğü iddiaları konuşulurken, sahadan gelen görüntüler soru işaretleri yarattı.
ANKARA’DAN ALDEMİR’E TAM YETKİ
Sansasyonel Haber’in edindiği kulislere göre AK Parti Genel Merkezi’nde değişim yaşanan üç ilçe için il yönetimi dışından önerilen bazı isimlerin veto edilmesinin ardından İl Başkanı Adem Aldemir Ankara’ya davet edildi. Teşkilat Başkanlığı tarafından Aldemir’e tam yetki verilerek yeni bir isim listesi hazırlaması istendi.
Aldemir’in hazırladığı listenin Genel Merkez tarafından kabul görmesi sonrası adaylarla mülakatlar yapıldı ve yeni ilçe başkanları resmen atandı.
TARSUS VE MUT’TA “TEŞKİLAT DESTEĞİ” GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
Atamaların ardından Tarsus ve Mut’ta düzenlenen görev devir teslim törenleri, Adem Aldemir açısından adeta bir gövde gösterisine sahne oldu. Partililerin yoğun ilgisi ve teşkilatın Aldemir etrafında kenetlenir görüntü vermesi, il başkanlığı için kulis yapan muhalif isimlerde soğuk duş etkisi yarattı.
Siyasi kulislerde, Genel Merkez’de il başkanlığı için yoğun mesai harcayan bazı isimlerin bu görüntüler sonrası morallerinin bozulduğu konuşulmaya başlandı.
ALDEMİR’DEN SEÇİM MESAJI: “TEŞKİLAT GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEK”
Görev devir teslim törenlerinde konuşan İl Başkanı Adem Aldemir’in mesajları da dikkat çekti.
Aldemir, teşkilatın önümüzdeki seçimlere nasıl hazırlanacağını anlatırken, ilçelerde yapılan değişimlerin AK Parti’yi daha da güçlendireceğini vurguladı.
Bu açıklamalar parti çevrelerinde, “Aldemir görevden alınmıyor, aksine süreci yönetiyor” şeklinde yorumlandı.
MUHALİFLERDE TEMAYÜL ENDİŞESİ
Mut ve Tarsus’taki tablo sonrası, il başkanlığı için kulis yapan isimlerin yaklaşan olası bir temayülde teşkilat desteği bulamayacakları endişesine kapıldığı öne sürülüyor.
Partili desteğini alamama ihtimaliyle karşı karşıya kalan muhaliflerin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.