Mersin son yılların en kurak kışını geçiriyor. 1 Mart tarihinde Mersin’i besleyen Berdan Barajındaki doluluk oranı yüzde 15.2 olarak ölçülürken, son yağışlar ve Toroslardaki az miktarda karın erimesiyle yapılan ölçümlerde 18.5’e yükseldiği görüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2023’ün ilk kuraklık haritasında Mersin, olağanüstü kurak gösterilmişti. Standart Yağış İndeksi (SPI) metoduna göre hazırlanan 3 aylık haritada Mersin başta olmak üzere birçok ilde ‘olağanüstü kuraklık’ tehlikesi olduğu kaydedildi.
1 Mart tarihi itibariyle yapılan Mersin’i besleyen Berdan Barajı ölçümlerine göre doluluk oranı yüzde 15,2 olarak ölçülmüştü. Mersin’de sıkıntılı bir yaza işaret eden bu oranın ardından gözler Meteorolojinin verdiği bahar ayı yağışlarına çevrildi.
Kurak geçen kışın ardından Mersin yağışlı havanın etkisine girdi. Yüksek kesimlerde görülen sulu kar ve kent merkezindeki yağışın ardından bugün itibariyle yapılan ölçümlerde Berdan’daki su seviyesinde az da olsa bir artış gözlendi. Son yapılan ölçümlerde Berdan’daki doluluk oranı 18.5’e yükseldi.