Hoşgeldiniz  

İYİ HABER! VALİ PEHLİVAN: “YURT BAŞVURUSU YAPAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ YERLEŞTİRDİK!”

admin | 06 Ekim 2022 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bu yıl Mersin’de 7 bin 690 öğrencinin yurt başvurusunu yaptığını, bu öğrencilerin tamamının yurtlara yerleştirildiğini söyledi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’deki yurtların durumu ve kapasitesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Pehlivan, “Bu yıl yurt başvurusunda bulunan 4 bin 217 kız öğrencimiz, 3 bin 473 erkek öğrencimiz olmak üzere toplam 7 bin 690 öğrencimizin tamamını yurtlara çok şükür yerleştirdik. Mutluyuz, yüzümüz gülüyor. Çünkü öğrencilerimizin yüzü gülüyor” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan şöyle devam etti:

“Mersin İlimizde bu yıl itibariyle yurtta kalmak için başvuran bütün öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları karşılanmıştır. Gerek merkezde gerek ilçelerimizde yurtta kalmak isteyen bütün öğrencilerimiz yurtlarımıza yerleştirilmiştir. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl yurda girememiş olan öğrencilerimize de yurtlarımızda imkanlar sağlandı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze bağlı bugün itibariyle 15 öğrenci yurdumuz var. Geçtiğimiz yıl 8 öğrenci yurdumuz vardı. 2022-2023 eğitim öğretim sezonunda öğrenci sayısının ve yurt başvurusunun artacağı öngörüsüyle Gençlik Spor Bakanlığımızla, başta Sayın Bakanımızla da iletişim ve koordinasyon halinde hangi yurda ne kadar talep olacağı ve ne kadar kapasite oluşturmamız gerektiği konularında öngörülerimizi simüle ettik. Bu bağlamda geçen yıl, 8 yurdumuzda 6593 öğrencimizi barındırabilmiştik. Bu yıl gerçekten hummalı bir çalışma ortaya koymak suretiyle artı 7 yurdumuz daha oldu. Bunlardan 5’ini kiralama yöntemiyle 1’ini tamir, tadilat, bakım, onarım yapmak suretiyle 1’ini de tahsis yöntemiyle hayata geçirdik, öğrencilerimizin hizmetine sunduk.

Bu sayede geçtiğimiz yıl barındırdığımız öğrenci sayısı 6 bin 593 iken bu yıl 12 bin 953 oldu. Bu da yüzde 100 bir kapasite artışı anlamına geliyor. Bu çalışmaları da çok makul bir süre içerisinde kiralama, tadilat ve tahsis yöntemiyle başarmış olduk. Bir yandan da, kiraladığımız ve bakım onarımını bitirdiğimiz yurtlarımızın Bakanlığımızın desteğiyle hızlı bir şekilde de tefrişatını gerçekleştirdik. Mevcut yurtlarımızda da 2 bin 922 yatak ve barınma kapasitesi artışı sağladık. Bununla birlikte mevcut yurtlardaki kapasitemiz 9 bin 515’e çıkmış oldu.

Hemen yakınımızda sizler de görüyorsunuz, yurt inşaatımız var. Toplam kapasitesi 2 bin 500. İlk etapta birinci blok bin 500 kapasiteli yurdumuzu da çok yakın bir zaman içerisinde bitiriyoruz. Onun da tefrişatını gerçekleştirip öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Yanındaki bloğun da bitmesiyle daha da büyük bir rahatlama sağlayacağız.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle