Sosyal Medya
mersin haber

Dünya

YOK BÖYLE OLAY: SEÇER’İN HDP’Lİ DAİRE BAŞKANINDAN AÇIK TEHDİT, GAZETECİ EMNİYET KORUMASIYLA SALONDAN AYRILABİLDİ!

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Dün Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kameralar kapandığı sırada yaşanan olaylara Sansasyonel Haber ulaştı. CHP’li Seçer ve Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in toplantının başladığı ilk andan itibaren A Haber Muhabirine yaptıkları sadece Sansasyonel Haber’de…

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in dünkü meclis toplantısında gazetecilere yaptığı hakaretlerin ardından oturuma yaklaşık 1,5 saat ara verilmişti. Canlı yayının kesildiği o bölümde yaşananlara Sansasyonel Haber ulaştı.

CHP’li Seçer’in AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın konuşmasına başlamasıyla birlikte gazetecileri hedef alarak, “Burası Dingo’nun ahırı değil. Öyle kafanıza göre hareket edemezsiniz. Öyle Cevat Kelle gibi koşturmanıza gerek yok. Burası Meclis. Kimsenin şov yeri” değil demesinin ardından bir anda Cumhur ittifakı meclis üyeleri seslerini yükseltmişti. Gazetecilerin salonun dışına çıkarılması için talimat veren Seçer, ortalığın hararetlenmesi nedeniyle oturuma 5 dakika ara verdi.

5 DAKİKALIK ARA OLDU 90 DAKİKA!

5 Dakikalık arada doğal olarak canlı yayınlar kesildi. Gazeteciler, kendilerine ayrılan platformu boşaltma hazırlıkları yaparken olaylar bambaşka yerlere evrildi.

Ara verildiği sırada A Haber Muhabiri Mehmet Miras’ın Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in yanına giderek bir şeyler söylemesi dikkat çekti. Meclis salonunda bulunanlar, bürokratların oturduğu bölümde Gündeş’in bir anda sesini yükselterek, “Defol” dediğini öne sürdü. A Haber Muhabiri Miras’ın Gündeş’in yanından uzaklaşırken, 2014 yerel seçimlerinde HDP’nin o dönemki partisi BDP Toroslar Belediye Başkan Adayı olan Gündeş’in “Seni ben yanıma getirteceğim, bekle” diye bağırdığı iddiası şok yarattı.

A Haber Muhabiri Mehmet Miras’a sözlü tacizlerin artması üzerine Emniyet’ten yardım istendiği kaydedildi. Oturuma ara verildiği anlarda toplantı salonuna gelen ekiplerin, A Haber Muhabiri Mehmet Miras’ı koruma altına alması dikkat çekti.

GÜNDEŞ, GÜLTAK’A KOŞTU: “VAHAP BEY, A HABER’İ SEVMİYOR” BOMBA İDDİA!

Bu sırada hızını alamayan Bedrettin Gündeş’in, AK Partili Gültak’ın yanına giderek baş başa bir şeyler konuşması büyük merak yarattı. Gültak’a yakın kaynaklar, Gündeş’in Başkan Mustafa Gültak’a “Vahap Bey, A Haber’den rahatsız oluyor. Bu sebeple tepki verdi. Yoksa sizin açıklama yapmanızla ilgili değil” dediğini öne sürdü. Gültak’ın da Gündeş’e “Niye rahatsız oluyor ki, burası halka açık. Herkes her basın mensubu gelebilir. Fox da gelsin bize muhalifler de gelsin. Biz rahatsız olmayız” dediği iddia edildi.

A HABER SALONDAN POLİS KORUMASIYLA ÇIKABİLDİ!

Gazetecilere gerginliğini sürdüren CHP’li Seçer’in bu tavrı bazı belediye çalışanlarının A Haber Muhabiri Mehmet Miras’ın etrafında dolanmasıyla zirve yaptı. Olayların büyüyeceğinden endişe eden A Haber ekibi, Emniyet ekipleri eşliğinde salondan ayrıldı.

Haberin Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Dünya

GECENİN FÜZESİ! KILIÇDAROĞLU’NDAN VAHAP SEÇER SORUSUNA SÜRPRİZ YANIT: “SUÇSUZDUR” DİYEMEDİ, İDDİANAMEYİ İŞARET ETTİ!

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sorusuna şaşırtan yanıt! Daha önce “Görevinin başında olmalı” diyerek Seçer’e destek veren Kılıçdaroğlu, bu kez geri adım attı. Gazetecilerin “Seçer de siyasi tutuklu mudur?” sorusuna “Suçsuzdur” diyemeyen CHP lideri, “İddianame çıkmadan bir şey söyleyemem” diyerek süreci izlemekle yetindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileriyle buluştuğu toplantıda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tutukluluğuyla ilgili gelen soruya şaşırtan bir yanıt verdi. Daha önce Seçer için serbest kalmalı çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, bu kez yüksek perdeden savunma yapmaktan kaçınarak iddianameyi işaret etti!

SÖZCÜ TV ANKARA TEMSİLCİSİ SORDU, SALON BUZ KESTİ!

Sözcü TV Ankara Temsilcisi Aslı Kurtuluş Mutlu, gazetecilerle bir araya gelen CHP liderine gündemi sarsacak bir soru yöneltti. Mutlu, Kılıçdaroğlu’na Ekrem İmamoğlu hakkındaki geçmiş açıklamalarını hatırlatarak şu soruyu sordu:

“Daha önce Ekrem İmamoğlu’na siyasi suçlu olmadığını söylediğinizi hatırlatarak soruyorum; partinizde kalan bazı belediye başkanlarınıza yönelik de gözaltılar ve tutuklamalar oldu. Onlardan biri de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. O da siyasi tutuklu mudur?”

“SUÇSUZDUR” DEMEDİ, İDDİANAMEYİ BEKLEMEYİ TERCİH ETTİ!

Gelen kritik soru karşısında Kılıçdaroğlu’nun sergilediği tedbirli tutum dikkatlerden kaçmadı. Vahap Seçer için bu kez yüksek perdeden bir savunma yapmaktan çekinen CHP Genel Başkanı, net bir ifadeyle “Suçsuzdur” demek yerine şu yanıtı verdi:

“İddianame çıkmadı. İddianame çıkmadan bir şey söyleyemem.”

PAZARTESİ “GÖREVİNİN BAŞINDA OLMALI” DİYORDU, ŞİMDİ İDDİANAMEYİ BEKLİYOR!

Daha önce yaptığı açıklamalarda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer için “Pazartesi görevinin başında olmalı, serbest kalmalı” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’nun bu geri adımı ve temkinli dili, siyaset kulislerinde geniş yankı buldu.

CHP liderinin Seçer’i açıkça savunmayıp iddianame sürecini beklemesi, parti içerisindeki süreçle ve hukuki gidişatla ilgili soru işaretlerini artırdı.

Haberin Devamını Oku

Dünya

İYİ PARTİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN TBMM’DE OTOBAN ÜCRETİ İSYANI: “SEVİNCİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI! MERSİNLİ HER GÜN BU YOLU NASIL KULLANACAK? BU FAHİŞ ÜCRETLERİ DERHAL GERİ ÇEKİN!”

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

Mersin’de yıllardır beklenen Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu açıldı ancak açıklanan 220 TL’lik geçiş ücreti vatandaşı çileden çıkardı! 41 kilometrelik yol için istenen rakama tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Adana-Mersin arası 45 TL iken bu fiyatın kabul edilemez olduğunu belirten Kocamaz, “Bu fahiş ücret derhal yeniden değerlendirilmeli” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Mersinlilerin yıllardır büyük bir heyecanla beklediği Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu nihayet açıldı ancak sevinç kursaklarda kaldı! Açıklanan fahiş geçiş ücretleri kentte adeta infial yarattı.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, dudak uçuklatan ücret tarifesini TBMM gündemine taşıyarak açıklamalarda bulundu.

MERSİNLİYE BÜYÜK ŞOK: ADANA-MERSİN 45 TL, ÇEŞMELİ-KIZKALESİ 220 TL!

Yaz aylarında D400 Kara Yolu’nda çileye dönen trafik yoğunluğunu azaltması amacıyla hizmete sokulan 41 kilometrelik yeni otoyol, açıklanan fiyat tarifesiyle vatandaşın tepkisini çekti.

Diğer otoyol fiyatları ile yeni açılan yol arasındaki uçuruma dikkat çeken İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulunda adeta ateş püskürdü.

“FAHİŞ ÜCRET BİZLERİ BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI!”

Mersin halkının bu yolu sadece tatil için değil, her gün iş, eğitim, sağlık ve ticaret için kullanmak zorunda olduğunu belirten Kocamaz, Meclis kürsüsünden yetkililere şöyle seslendi:

“Büyük bir heyecanla beklediğimiz Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu nihayet hizmete girdi. Ancak açıklanan fahiş ücret bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı! Birinci sınıf araçlar için Adana’dan Ceyhan’a kadar yaklaşık 50 kilometrelik mesafe ücretsiz, 49 kilometrelik Adana-Mersin Otoyolu 45 TL iken, hizmete yeni açılan 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu’ndan vatandaşlardan 220 TL ücret alınıyor!”

“FİYATLAR DERHAL YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ!”

Fiyat tarifesinin Mersin halkının sırtına ağır bir yük bindirdiğini ifade eden Burhanettin Kocamaz, konunun takipçisi olacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Mersin halkı yalnızca şehirler arası seyahatlerde değil; işe ulaşım, eğitim, sağlık hizmetleri, ticaret, tarımsal üretim ve turizm faaliyetleri kapsamında hemen her gün bu yolu kullanmak durumundadır. Bu nedenle, Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu geçiş ücreti acilen yeniden değerlendirilmelidir!”

Mersinlilerin tepkisini toplayan 220 TL’lik geçiş ücretiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın geri adım atıp atmayacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamını Oku

Dünya

FLAŞ GELİŞME: TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ “BEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN İHRAÇ EDİLMEYİ HAZMEDEBİLECEK BİR KARAKTER DEĞİLİM!” DEDİ VE GÖZYAŞLARIYLA PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ!

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

Gözyaşları, İstiklal Marşı ve sert tepki bir arada! CHP tarafından ihraç talebiyle disipline verilen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, partinin “fabrika ayarlarına” dönmesi temennisiyle istifa kararını duyurdu.

Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı birleşiminde adeta deprem yaşandı!

CHP tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, düzenlediği meclis oturumunda gözyaşlarına hakim olamayarak CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Boltaç, partinin mevcut yönetimine ve disiplin sürecine sert sözlerle yüklendi.

“YAKLAŞIK 100 YILLIK BİR AİLEYİ İHRAÇ ETMEK SİZİN HADDİNİZ DEĞİL!”

Meclis salonunda duygusal anların ve sert açıklamaların ardı arkası kesilmedi.

Üç kuşaktır CHP’li bir aileden geldiğini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, başlatılan disiplin sürecine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“CHP tarafından hakkımda yürütülen disiplin sürecine kendilerini fazla yormasınlar, fazla efor harcamasınlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilmeyi hazmedebilecek bir karakter değilim! Dedesi, babası ve tüm ailesi 1930’lu yıllardan itibaren bu siyasi partinin temsilciliğini yapmış insanları; milletine hizmet ediyor, kimseyi ötekileştirmiyor diye ihraç edemezsiniz. Sizin haddinize değil o!”

İSTİKLAL MARŞI DÖRTLÜĞÜYLE CHP ÜST YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarına boğulan Boltaç, partisinden istifa kararını açıklarken Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı mısralarıyla parti yönetimine yüklendi:

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım.

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.”

Bu mısraları okuyan Boltaç, “Bu da onlara inşallah ders niteliğinde bir şey olur. Allah onları da ıslah etsin, akıl fikir versin diyorum. Memleket de kamuoyu da her şeyi görüyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

“UMARIM CHP FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNEREK YENİDEN BULUŞURUZ”

Yazılı ve sözlü açıklamasında CHP’nin kuruluş ilkelerine, Atatürk devrimlerine ve Tarsus halkına olan sorumluluğuna vurgu yapan Ali Boltaç, partiye veda ederken geleceğe dair umutlu bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi:

“Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. İnşallah en yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin fabrika ayarlarına döndüğünü görmeyi Allah bize nasip eder ve biz de tekrardan o çatı altında hep birlikte buluşuruz. Benim için esas olan, her koşulda inandığım değerlere sahip çıkmak ve Tarsus halkına karşı taşıdığım sorumluluğu yerine getirmektir. Bundan sonraki yolumuz açık olsun.”

TARSUS SİYASETİNDE KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın gözyaşları içinde açıkladığı bu istifa kararı hem Mersin hem de Türkiye siyasetinde geniş yankı uyandırdı. Görevine “şimdilik” bağımsız olarak devam etmesi beklenen Boltaç’ın önümüzdeki günlerde nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu.

Haberin Devamını Oku

Trendler