Hoşgeldiniz  

88 OKUL İÇİN BOŞALTMA KARARI VERİLEN MERSİN’DE DEVAM EDEN OKUL İNŞAATLARINDA SON DURUM: 24 YENİ OKUL EYLÜL’DE, 26 YENİ OKUL ŞUBAT’TA EĞİTİME BAŞLAYACAK

admin | 18 Ağustos 2023 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2023-2024 eğitim öğretim sezonu hazırlıklarına yönelik yürütülen çalışmalar, okulların tadilat işlemleri, güçlendirme çalışmaları, tamamlanan ve devam eden okul inşaatlarına yönelik olarak basın açıklaması yaptı.

Önümüzdeki ay açılacak olan eğitim-öğretim dönemi öncesinde Mersin genelinde devam eden ve yapımı tamamlanan okullar hakkında Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan açıklama yaptı.

6 ŞUBAT DEPREMİ SONRASINDA 88 OKUL BOŞALTILDI! 63 OKUL İÇİN YIKIM KARARI VERİLDİ

Mersin genelinde bin 110 devlet, 284’ü özel olmak üzere toplam bin 394 okul olduğunu belirten Vali Pehlivan, “6 Şubat’ta yaşanan depremlerde okul binalarımız etkilendi. Öncesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarımızda sürekli tarama çalışmaları yapıyorduk. Her yıl 10, 15 civarında okulumuzu ya güçlendirme ya da yık yap tekniğiyle veya yeni okul yapmak suretiyle eğitim öğretime sağlam bir şekilde sunuyoruz. Depremle birlikte bu genel uygulamamızı daha da detaylandırdık. Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle ve 588 okulumuzda analiz çalışması, deprem testi, performans çalışması yaptık. Bunun neticesinde de toplam bin 829 derslikten oluşan 88 okulumuzu boşaltmak zorunda kaldık. Bin 108 derslikten oluşan 63 okulumuzun da yıkılmasına karar verildi. Toplamda da 50 bin öğrencimizi başka okullara almak, başka okullarda eğitim öğretime devam ettirmek durumunda kaldık. Buradaki amacımız kesinlikle hiçbir öğrencimizi riske atmadan eğitim öğretimlerine devam ettirmek oldu” dedi.

24 OKUL EYLÜL’DE 26 OKUL ŞUBAT’TA EĞİTİME AÇILIYOR!

Bin 978 derslikli 104 okul yapım projesinin devam ettiğini kaydeden Vali Ali Hamza Pehlivan, “Bu okul yapım çalışmalarında 7 okulumuzu tamamladık, 49 okulumuzun da inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. 23 okulumuz ihale aşamasında 25 okulumuzun da ihale öncesi proje ve benzeri hazırlıkları devam ediyor. Bu okullarımız içerisinden 573 derslikli 24 okulumuzu 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başına eylül ekim ayına yetiştiriyoruz. Hemen akabinde de 522 derslikli 26 okulumuzu 2024 yılı şubat ayında hizmete alıyoruz. Bu okul inşaatlarımız da tamamlandığında toplam bin 95 derslikli 50 okulumuz eğitim öğretim hizmetlerine sunulmuş olacaktır. İlimiz genelinde toplam derslik sayımız 16.171 ve bu Eylül, Şubat döneminde bin 95 derslik daha yapmak suretiyle deprem sonrası oluşan sıkışıklığı da gidermiş olacağız” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle