Hoşgeldiniz  

ZAMANLAMA MI MANİDAR, BİR YERLERE İTTİFAK MESAJLARI MI VAR?

admin | 13 Ekim 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP döneminde Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı olan, kayyum atanmasıyla birlikte emekliliğini isteyen Bedrettin Gündeş, Büyükşehir hizmetlerini kıyasıya eleştireceğim derken kendi dönemlerinde yönetilen Akdeniz’in içler acısı halde olduğunu da bir anlamda itiraf etmiş oldu.

Aralık 2016’da Türkiye genelinde gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonları kapsamında kayyum ataması gerçekleştirilen ve Belediye Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’nun tutuklanmalarıyla gündeme gelen Akdeniz Belediyesi’nin kayyum sonrası yoğun çalışması ve ilçeye yapılan hizmetlerle dikkat çekiyor.

 

HDP’li Belediye döneminde hizmet açısından kısır bir döneme giren Akdeniz ilçesi, kayyumun ardından 65 mahallenin tamamında asfalt, kaldırım ve altyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor.

 

KAYYUM SONRASI BÜTÇE FAZLA VERDİ

 

Geçen yıl aralık ayında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan belediyenin çalışmalarıyla gözle görülür değişimin yaşandığı ilçede, gelir-gider dengesinde de büyük adımlar atıldı. Akdeniz Belediyesi’nin yeni yönetimi gereksiz giderleri kısıp elde ettiği bütçeyi yatırımda kullanırken, bütçe ise yeni birçok hizmete rağmen fazla vermeye başladı.

 

Geçen yılın ilk 8 ayında 58 milyon 997 bin lira gelire sahip olan belediyede 73 milyon 765 bin lira harcama yapılarak 14 milyon 768 bin lira açık verilirken, görevlendirme yapılmasıyla birlikte bu yılın aynı dönemde ise gelir 66 milyon 878 bin liraya ulaştı. Giderin de 62 milyon 746 bin lira olmasıyla birlikte bütçe 4 milyon 132 bin lira fazla verdi.

 

ROTA HİZMETE DÖNDÜ, AKDENİZ HALKI KAZANDI

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Bütün harcamalarımızı gözden geçirdik. Çok ciddi harcama kalemlerinde tasarrufa gittik. Bu elde ettiğimiz tasarrufu vatandaşa hizmet odaklı alanlara yönlendiriyoruz. Bu noktada çok ciddi tasarrufumuz var. Amacımız hizmet odaklı bir anlayışı belediyede hakim kılmak. Bunu belli bir aşamaya getirdik. Önümüzdeki süreçte de bu noktada devam edeceğiz” diyerek Akdeniz Belediyesi’nin rotasının hizmet rayına oturtulduğunu vurguladı.

 

Daha önce hiç hizmet götürülmeyen köylere ve mahallere ciddi altyapı yatırımları yapmaya başladıklarını vurgulayan Pamuk, “Bunun yanında sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerimizi giderek artırıyoruz. Sivil toplum örgütleriyle iş birliği içerisinde çeşitli etkinliklere ciddi kaynaklar ayırmaya başladık. Tabii vatandaş bu hizmeti de gördükçe, son derece olumlu geri dönüşler söz konusu oluyor” diye konuştu.

 

Sosyal belediyecilik anlamında da hizmetlere devam eden Akdeniz Belediyesi’nde son olarak ücretsiz üniversite hazırlık kursu hizmete girdi. Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında, ücretsiz üniversite hazırlık kursu veren akademiye 460 öğrenci kayıt yaptırdı. Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, proje kapsamında maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite kursuna gitme imkanı bulamayan lise mezunu öğrencilere, uzman öğretmenler tarafından dersler verileceğini belirtti.

 

AKDENİZ’E KAYYUM GELDİ, GÜNDEŞ APAR TOPAR EMEKLİ OLDU

 

HDP döneminde Belediye Başkan Yardımcısı olan ve kayyum ataması gerçekleştikten kısa bir süre sonra emekliliğini isteyen Bedrettin Gündeş ise son dönemde verdiği röportajlarla ve yazdığı köşe yazılarıyla gündeme gelmeye başladı. Özellikle Büyükşehir belediyesinin çalışmalarını en ince detayına kadar irdeleyen Gündeş’in bu kadar yoğun belediye çalışmaları üzerine verdiği dersler içerisine görev yaptığı dönemle ilgili özeleştiri yapmaması ve HDP’li Akdeniz döneminde cevap bekleyen sorulara değinmemesi ise manidar karşılandı.

 

ABD ADANA KONSOLOSUYLA İLİŞKİLERE AÇIKLAMA YOK!

 

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Ersin Ramoğlu’nun 20 Ağustos’taki yazısında kendisi hakkındaki “… ABD’nin Adana Konsolosu Linda da Mardin ve Diyarbakır gibi illerde HDPKK’lılarla buluşup koklaşıyor. Oradan Mersin’e geçiyor PYD’li eski Akdeniz Belediye Başkan yardımcısı Bedrettin Gündeş ve malum gazeteciler ile cemiyetleri ziyaret ediyor. ‘İnsani yardım’ adı altında faaliyet gösteren yabancı STK’lar kuryelerle Suriye PKK’sına 1 milyar dolar taşıdı…” iddialarına da herhangi bir yanıt vermeyen Bedrettin Gündeş’in “Bayram değil, seyran değil” Büyükşehir’e vurma çabasının altında Mersin’deki “Beyaz Kürtler”in yerel seçim öncesi yeni ittifak mesajı olarak yorumlandı.

 

ÇAY-ÇİLEK’E SİZ NİYE EL ATAMADINIZ YA DA ATMADINIZ?

 

Gündeş son yazısında ise MHP’li Büyükşehir’in çalışmalarını eleştirirken Akdeniz sınırları içerisinde yer alan Çay-Çilek-Kurdali-Demirtaş mahallelerinin “kendi dönemlerinden beri” süregelen bakımsızlığını da itiraf etmesi dikkat çekti. Gündeş’in bahsettiği bu mahallelerin de uyuşturucu ticaretini “eski dönemlerden beri” bağrında taşıdığını kabul etmesi de ayrı bir talihsizlik olarak yorumlandı.

 

Gündeş’in yazılarında kayyum atandıktan sonraki toplum genelinde takdir gören çalışmalardan “bahsedememesi” ise trajikomik olarak nitelendirildi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle