Hoşgeldiniz  

VALİLİK’TE TEK GÜNDEM KORONAVİRÜS: TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI

admin | 17 Mart 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine yayımlanan Koronavirüs tedbirleri konulu genelge çerçevesinde alınması gereken önlemlerin ele alındığı toplantı gerçekleştirdi. Ardından İl Güvenlik Koordinasyon toplantısında da ana gündem koronovirüs oldu.

Mersin Valiliği, tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele için peş peşe toplantılar gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine yayımlanan Koronavirüs tedbirleri konulu genelge çerçevesinde alınması gereken önlemlerin ele alındığı ilk toplantı, Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve İbrahim Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ile il müdürleri katıldı.

Toplantıda, Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ilimizde vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla daha önce alınan tedbirler gözden geçirilerek, alınması gereken yeni önlemler görüşüldü.

GÜVENLİK TOPLANTISINDA ANA KONU: KORONAVİRÜS!

Valilik toplantı salonunda düzenlenen 2. toplantıya, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Kaymakamlar ve ilgili müdürler katıldı.

Gündem maddesi olarak Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının da ele alındığı toplantıda, ilimiz genelinde alınan tedbirler, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması gereken ilave planlamalar ayrıntılarıyla ele alınarak gözden geçirildi.

Toplantıda yaptığı konuşmasında Koronavirüsün etkisinin dünyanın birçok ülkesine yayılmış durumda olduğunu kaydeden Vali Ali İhsan Su, Türkiye’nin başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıkların, hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu ve her türlü tedbirin alınmaya devam ettiğini ifade etti.

Mersin’de gerekli dezenfekte çalışmalarının sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyen Vali Su, bu çerçevede dezenfektan ürünlerin fiyatlarını artırmak suretiyle haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere Valilik olarak asla fırsat vermeyeceklerini belirterek ilgili kurumların denetimlerini daha da sıkılaştıracağını söyledi.

Sosyal medya hesapları üzerinden gerçek dışı paylaşımlara da dikkat çeken Vali Su, resmi kurumların yaptığı açıklamaların ve uyarıların dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı’nın, Koronavirüsün belirtileri, bulaşma ve korunma yöntemleriyle ilgili bir sunum yaptığı toplantı, görüş ve önerilerin alınması, gündem maddelerinin görüşülmesi ve alınan kararların ardından sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle