Hoşgeldiniz  

VALİLİĞİN VERDİĞİ SAYIYI CHP’Lİ AKTAY DA BEĞENMEDİ: “21 BİN 500 SAYISININ BİZİM MİTİNGİMİZLE ALAKASI YOKTUR!”

admin | 05 Aralık 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valiliği’nin CHP mitingi için verdiği 21 bin 500 sayısı CHP İl Başkanı Adil Aktay’ın a hedefindeydi: “21 bin 500 sayısı ancak iktidarla girilen biat ilişkisine dair bir şeyleri ifade ediyor olabilir.”

CHP’nin dün Mersin’de gerçekleştirdiği mitinge katılım sayısı üzerinden başlayan tartışmalar devam ediyor. Mersin Valiliği turnikeden 18 bin 500 kişinin geçtiğini söylerken, alanın dışında kalan 3 bin kişi olduğunu açıklayarak toplam 21 bin 500 rakamını telaffuz etmişti.

Valiliğin bu açıklaması CHP kanadında büyük tepki toplarken, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın ardından CHP İl Başkanı Adil Aktay’dan da Valiliğe sert eleştiri geldi.

Vali Ali İhsan Su’yu devletin valisi olarak değil, iktidarın görevlisi olarak tanımlayan Aktay, “Muazzam bir katılımla, olağanüstü bir coşkuyla gerçekleşen Milletin Sesi Mitingi’ne 18 bin 500 kişinin katıldığını ilan eden Mersin Valiliği’nin durumu tam böyle bir sayı saymamayı bilmeme halidir. ‘Olsa olsa 3 bin kişi de mitingi izliyor olsa’ denilerek ulaşılan 21 bin 500 sayısının, 100 bin civarında vatandaşımızın buluştuğu Milletin Sesi Mitingi’yle hiçbir ilgisi yoktur. 21 bin 500 sayısı ancak iktidarla girilen biat ilişkisine dair bir şeyleri ifade ediyor olabilir” dedi.

CHP’li Aktay açıklamasını şöyle tamamladı:

“Gerçekleri dile getirdiklerinde bulundukları makamlarda bir dakika bile kalamayacak olanların açıklamaları için söylenebilecek tek şey var: Gerçekleri küçültmeye kalkan, kendini küçültür.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle