Hoşgeldiniz  

VALİ SU: “SALGINDA MERSİN İYİ BİR SINAV VERDİ!”

admin | 15 Mayıs 2020 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Vali Ali İhsan Su, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ve Mersin’de hizmet veren yataklı sağlık tesislerinde çalışan hemşirelerle telekonferans görüşmesinde bir araya geldi.

12 Mayıs Hemşireler Günü vesilesi ile sağlık sektörünün ve pandemi sürecinin kahramanları olan hemşirelerin gününü kutlamak amacıyla yapılan telekonferans görüşmesinde hemşirelere hitap eden Vali Su; “Korona virüsle mücadele sürecini hep birlikte yürütmeye devam ediyoruz. Bu mücadelede siz hemşirelerin emeği çok fazla. Salgın ile mücadelenin ön saflarda yer alıp, gecesini gündüzüne katarak milletimizin ve ülkemizin bu salgını en az hasarla atlatması için yoğun gayret gösteren hemşirelerimizin nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“SALGINI BÜYÜK ORANDA MERSİN’DE KONTROL ALTINA ALDIK!”

Sözlerinin devamında Mersin’de Korona virüs ile mücadele sürecinin devam ettiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su; “Pandemi le mücadele döneminde devlet olarak hızlı adımlar attık. Hiç bir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Vatandaşlarımızın çoğunluğu büyük bir titizlikle alınan tedbirlere riayet etti. 2 aylık bir sürecin sonunda salgını büyük oranda kontrol altına aldık. Bu süreçte Mersin olarak iyi bir sınav verdik. Sahada ekipman ve malzeme sıkıntısı yaşamadık. Aldığımız tedbirlerle büyükşehirler içinde en az vaka ve ölüm oranına sahibiz” şeklinde konuştu.

Aynı birlik, beraberlik ve aynı yaklaşımla bu süreci hep birlikte sonuçlandıracağız diyen Vali Su, “İnşallah kısa sürede virüsü ilimizde bitirmiş olacağız. Bu anlamda bütün hemşirelerimizin, 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyor, tüm sağlık çalışanlarımıza bu süreçte gösterdikleri emek, gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle