Hoşgeldiniz  

ŞOK GELİŞME: MÜFETTİŞLER HAL’DE FİYAT DENETİMİNE BAŞLADI…

admin | 23 Eylül 2021 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son günlerde yaşanan fahiş fiyat tartışmasında önemli gelişme yaşandı. Mersin HAL-DER Başkanı Münir Şen müfettişlerin Hal’de inceleme yaptıklarını söyledi. Şen, “Sıkışınca hal yasası, sıkışınca müfettişler, sıkışınca fahiş fiyatlarla alakalı gündemler yaratılıyor. Ama mağduriyetleri kimse gündeme getirmiyor. Bugün tohuma, gübreye, ilaca yapılan zamlar yüzde 300-500” dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti heyeti ile birlikte Mersin HAL-DER’i ziyaret etti. Mersin HAL-DER’i ziyarette İYİ Parti heyetinde Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik, Zeki Hakan Sıdalı; Genel İdare Kurulu Üyeleri Burhanettin Kocamaz, Mehmet Türe; Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Akdeniz İlçe Başkanı Ayhan Akşahin yer aldı.

Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’ın da bulunduğu ziyarette konuşan HAL-DER Başkanı Münir Şen, flaş açıklamalarda bulundu.

Hükümetin sıkıştığı zaman sanal bir gündemle gündem değiştirmeye çalıştığını söyleyen Münir Şen, “Artık halk buna inanmıyor. Bunların en büyük kurbanlarından bir tanesi de maalesef bizleriz. Sıkışınca hal yasası, sıkışınca müfettişler, sıkışınca fahiş fiyatlarla alakalı gündemler yaratılıyor. Ama mağduriyetleri kimse gündeme getirmiyor. Bugün tohuma, gübreye, ilaca yapılan zamlar yüzde 300-500. Üretim ülkesi olmaktan hızla uzaklaşıyoruz. Bir üretici emeğimin karşılığını alacağım dediği zaman, ithalat sopasıyla terbiye edilmeye çalışılıyor. Bu da üreticilerimizi sistemin dışına itiyor. Üretimle tüketim arasındaki dengeyi sağlayamadığımız sürece bu sıkıntılar devam edecektir” dedi.

“MARKETLERE MUTLAKA KAR MARJI GETİRİLMELİ”

“Müfettişler şu anda halde görev yapıyorlar. Bunların da en büyük destekçisi bizleriz” diyen Şen, denetlenmekten asla gocunmadıklarını söyledi. Şen, “Dışarıyı serbest bırakırsan, market lobisinin tekelleşmesine müsaade edersen, istedikleri fiyattan satmalarına izin verirsen, sonuç maalesef iyi olmayacak. Biz yıllardır hep savunduğumuz bir şey var: Bu işi çözmek istiyorsanız marketlere mutlaka kar marjı getirilmeli” şeklinde sonlandırdı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle