Hoşgeldiniz  

SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI “RESMEN” İSTİFA ETTİ… YARIN MECLİS YENİ BAŞKANINI SEÇECEK!

admin | 08 Temmuz 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Silifke Belediye Başkanı seçilen Mücahit Aktan’ın cezaevine girerek, cezasının kesinleşmesinin ardından Sadık Altunok vekaleten başkanlığı yürütüyordu. Resmen istifasını bu ay içinde sunan Mücahit Aktan’ın yerine yarın toplanacak Silifke Belediye Meclisi kendi içinden yeni başkanını seçecek.

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, hakkındaki ceza kararının onanmasının ardından resmen istifa etti. Yerel seçimden 2 ay sonra kız kardeşini öldürdüğü gerekçesiyle cezaevine giren ve 12 yılı aşkın bir cezaya çarptırılan Aktan’ın bu ay başı istifasını sunduğu öğrenildi.

Mayıs 2019’dan bu yana MHP’li Meclis üyesi Sadık Altunok, Silifke Belediye Başkanlığı görevini “vekaleten” yürütüyordu. Yarın toplanacak Silifke Belediye Meclisi, Aktan’ın resmi istifasıyla boşalan Başkanlık koltuğu için asil ismi seçecek.

KULİSLER HIZLANDI… SÜRPRİZ OLACAK MI?

Vekil Başkan Sadık Altunok’un yeniden aday olması beklenirken, siyasi kulisler bomba iddialarla hareketlendi.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in devre yaptığı ve Silifke Belediye Başkanlığına CHP’ye kazandırmak için görüşmelere başladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Cumhur ittifakı ortağı AK Parti’nin de başkanlık için MHP ile görüşme yaptığı iddiası Silifke’yi salladı. Seçime kadar AK Partili bir ismin başkanlık yapması gerektiği yönünde MHP’lilerle görüşen AK Parti kurmaylarının konuyu Ankara’ya taşıdığı ve AK Parti ve MHP genel merkezleri üzerinden görüşmeleri yürüttüğü öne sürüldü.

MHP kurmaylarının yine Altunok’la devam etmek istediği de kulislerde açıkça dillendiriliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle