Hoşgeldiniz  

SEMT PAZARLARI DA KISITLAMAYA TAKILINCA AYDINCIKLI SALATALIK ÜRETİCİSİ DE BİTTİ!

admin | 03 Mayıs 2021 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında semt pazarları da açık değil. Bu nedenle sezonun son günlerini yaşayan Aydıncıklı salatalık üreticisi de bitme noktasındaki fiyatlarla baş etmeye çalışırken, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle elde kalan ürünlerini çöpe dökmenin sıkıntısını yaşıyor.

İçişleri Bakanlığının aldığı karara göre, semt pazarları da 17 günlük sürede kapalı olacak. Bu nedenle haftanın her günü semt pazarları açıktı ancak 17 günlük sürede pazarlar kurulmayacak.

Geçimini örtü altı sebze üreticiliğinden kazanan Aydıncıklıların en çok yetiştirdiği ve umut bağladığı ürün olan salatalık üretimi de son günlerini yaşarken, sebze halinde 1 TL’ye düşen fiyatlar nedeniyle üretici sıkıntı yaşıyordu.

Son bir umut sebzeyi doğu illeri için yapan Aydıncıklı tüccarları ve üreticileri, bu kez tam kapanma vurdu. Semt pazarlarının kapalı olması, salatalık tüketimini de dip yaptırırken, son gelişmelerden sonra bazı üreticilerin seralardan ürünleri sökmeye bile başladığı kaydedildi.

“ÇİFTÇİYE REVA MI BU, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!”

Son bir umut ürünleri toplayarak doğu ve güneydoğu illerine maliyetine gönderen bazı tüccarlar da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle malların gönderildiği bölgelerde, kısıtlamadan dolayı ürünlerin araçta kaldığını duyurdu.

Durumlarını anlatan bazı Aydıncıklı tüccarlar, “Güneydoğu’da 4 araba salatalığım var, tık satış yok. Çiftçiye reva mı bu, sözün bittiği yerdeyiz!” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı gözler önüne serdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle