Hoşgeldiniz  

SANSASYONEL’DEN DEV YAZI DİZİSİ… 2015-2016 KREDİ KULLANIMI 110 MİLYON TL, SEÇER’Lİ 2019 164 MİLYON TL! HİZMET DE YOK BİR DE ÜSTELİK!

admin | 09 Mayıs 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart 2019 seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer döneminin mali bilançosu ortaya döküldü. Önceki dönemin ilk 2 yılında kullanılan kredilerin toplamı CHP’li Seçer’in görevinin daha ilk 9 ayında kullandığı kredinin yanına bile yaklaşamadı.

sansasyonelhaber.net/Özel Haber – CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un “Belediyeler eğer destek gelmezse önümüzdeki süreçte maaş bile ödemeyecek duruma gelecek” açıklamasının ardından gözler CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmişti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer’in de bir kez daha Meclisi borçlanma talebiyle olağanüstü toplantıya çağırma hazırlığı içinde olması, Mersin Büyükşehir’in mali gidişatını kamuoyu nezdinde iyice tartışılır hale getirmişti.

Sansasyonel Haber, CHP’li Vahap Seçer dönemindeki mali tabloya ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik durumunu gözler önüne seren raporun detaylarında dikkat çeken önceki dönem kıyaslaması ise şok yarattı.

Her fırsatta “Belediyeyi 3 Milyar borçla devraldım” diyerek hizmet edememe gerekçesini önceki döneme bağlayan CHP’li Seçer’in “rakamlarla” nasıl oynadığı ve kamuoyunu nasıl yanılttığı da ortaya çıkan tabloyla gözler önüne serildi.

ÖNCEKİ DÖNEMİN KREDİ RAKAMLARI CHP’Lİ SEÇER’İN İLK 9 AYDA KULLANDIĞININ YANINA YAKLAŞAMADI

Büyükşehir’de yer alan veriler, kredi rakamları da ortaya döktü. 1 yılda doğru düzgün hizmet yapamayan CHP’li Vahap Seçer’in görevinin ilk 9 ayında kullandığı kredi miktarı, hizmet alanı genişleyen ve Büyükşehir Yasasının ilk sisteminin kurulduğu Burhanettin Kocamaz’ın ilk 2 yılında kullandığı kredi oranının 1,5 katı olması şok yarattı.

2015-60 MİLYON, 2016-50 MİLYON… 2019’DA İSE CHP’Lİ SEÇER BİR KALEMDE 164 MİLYON TL KREDİ ÇEKTİ

2015 yılında 60 Milyon TL kredi kullanan Kocamaz’lı Büyükşehir yönetimi, 2016 yılında da 50 Milyon TL kredi kullanmasıyla dikkat çekti. İlk 2 yılda toplam 110 Milyon TL’lik kredi kullanan Kocamaz yönetimi, Büyükşehir’in yeni sistemindeki yapılanmasını tamamladığı gibi, Cumhuriyet tarihinde Mersin’de görülmeyen hizmetlere de imza attı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer’in elle tutulur bir hizmet yapmamasına rağmen görevinin daha ilk 9 ayında 164 Milyon TL kredi kullanması kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz 5 yılda Burhanettin Kocamaz yönetimindeki Büyükşehir’in toplamda 780 Milyon TL’lik kredi kullandığı verilerde yer alırken, daha ilk 9 ayda Kocamaz’lı yönetimin 2 yılda kullandığı kredinin 1,5 kat fazlasını kullanan CHP’li Seçer’in, hizmet etmeden bu kredileri nasıl ve ne şekilde kullanacağı da kamuoyunda büyük merak uyandırdı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle