Hoşgeldiniz  

ŞAKA MISIN DAYI SEN: KOCA’NIN PARTİSİNİN TÜZÜĞÜNDEN BİLE HABERİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI…

admin | 27 Temmuz 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akla hayale gelmeyecek kumpas organizasyonun baş aktörü İYİ Parti eski Mersin İl Başkanı Servet Koca’nın temelsiz açıklamalarındaki bir detay daha dinleyenlerde şok yarattı.

İYİ Parti eski Mersin İl Başkanı Servet Koca 5 ay sonra kendi il yönetimindeki isimleri suçlayarak aklanmaya çalışmasının yankıları sürüyor.

Burhanettin Kocamaz’a kurulan kumpas olayında il sekreteri Üzeyir Güleç’i suçlayan Koca’nın “Burhanettin Kocamaz neden o zaman evrakları kendisi teslim etmedi? Davulla zurnayla gidip adaylık başvurusu yapmadı?” açıklaması da İYİ Parti tüzüğünü bilenlerde şok yarattı.

Kocamaz aday olamamasının ardından katıldığı bir TV programında tüzükteki adaylık başvurusu ile ilgili maddeye dikkat çekmişti. Kocamaz, “Bunu Meral Hanım’a da söyledim. Adaylığı kesinleşen kişilerin de İl veya ilçe seçim kurullarına adaylık başvurusu yapılabilmesinin önü açılsın dedim. Eğer bu imkan adaylara tanınırsa benim yaşadığım gibi bir olay bir daha yaşanmaz” demişti.

İYİ Parti tüzüğüne göre, “Büyükşehir Belediye Başkan adayının, ilçeler Belediye Başkan adayları ve Belediye Meclis Üyelerinin Seçim Kurullarına verilecek Evraklarının teslimi ile görevlendirilen kişiye il başkanının önerisi ile Genel Merkezce verilen yetkilendirme belgeleri bu belgeler olmadan evraklar Seçim Kurullarına teslim edilemez” ibaresi yer alıyor.

Yani burada Kocamaz’ın kendi başına, il başkanlığından bağımsız adaylık başvurusu yapmasının önünü kesilmiş oluyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle