Hoşgeldiniz  

OLCAY KILAVUZ’UN ADAYLIĞININ PERDE ARKASINDAKİ FLAŞ İDDİA

admin | 19 Mayıs 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye en yakın isimlerden olan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un Mersin’den milletvekili aday gösterilmesi büyük yankı uyandırdı.   

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – Milliyetçi Hareket Partisi, 24 Haziran milletvekili aday listelerini yayınladı. Mersin 1. Sıra Milletvekili adayı olarak gösterilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bizzat talimatıyla başvuru yaptığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlık görevinin de devam ettiği biliniyor.

 

Adaylık başvurusunda İl ve seçim bölgesi belirtmeyen Kılavuz’un nereden aday gösterileceği ise MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kararına bırakılmıştı.

 

MHP’ye yakın kaynaklar Olcay Kılavuz’un 24 Haziran seçimlerinde Adana’dan milletvekili adayı olarak gösterilmesinin ağır bastığını dile getiriyorlardı. Kılavuz’un Mersin listesinde yer alması ise MHP çevrelerinde büyük sürpriz olarak yorumlandı.

 

MHP’ye yakın kaynaklar, Kılavuz’un Mersin adaylığında, 2016 yılında Mersin Ülkü Ocakları’nın dönemin Bahçeli’ye karşı MHP’li muhaliflerinden olan Meral Akşener’in Mersin’de program yapmasının engellenmesine atıfta bulunduğu İYİ Parti Genel Başkanı olarak katıldığı son Mersin mitinginin ardından attığı twitin büyük payı olduğu görüşünü savundular.

 

MHP Lideri Bahçeli’nin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’u Mersin adayı yaparak, 2016’daki olayın ardından Mersin Ülkü Ocakları’na sahip çıkması ve teşekkürü şeklinde yorumlanmasının doğru olacağını savunan kaynaklar, Bahçeli’nin yeni dönemdeki prenslerinden olan Kılavuz’un Mersin adayı yapılmasıyla teşkilat bazında da Mersin’e verilen değer iddiasında bulundular.

 

BAHÇELİ MUHALİFLERİNİN BELALISI OLARAK TANIMLANIYORDU!

 

Olcay Kılavuz, 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan parti içi muhalif ayaklanmada MHP Lideri Bahçeli’nin yayında sağlam şekilde durmuştu. Kılavuz, muhaliflere yönelik çok sert eleştirilerde bulunmuştu. Ülkü Ocakları Genel Başkanı,”Bir takım alkışlamalarla, bazı sözlerle birilerinin ayağı yerden kesiliyor. Ama bu hareketin geçmişini, bu hareketin özünü bilmeyenler, ne olduğunu bilmeyenler, bazı zavallıca ifadeler belirtiyor. Hareketimizin liderine, hareketimizin kutsaliyetine, alçakça, şerefsizce ifadeler belirtiyorlar. Herkes aklını başına almalıdır. Kimle, nereyle, ne şekilde uğraştıklarının farkında olmalıdır” demişti.

 

OLCAY KILAVUZ KİMDİR?

 

18 Ekim 1985 Niğde ilinin Çiftlik ilçesinin Azatlı kasabasında doğan Olcay Kılavuz, ilk ve ortaöğretimini Niğde’de tamamladı. Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi’nden mezuniyetinin ardından Niğde MYO İnşaat bölümünden mezun oldu. AÖF İşletme ikinci sınıf öğrencisi olan Olcay Kılavuz, aynı zamanda Niğde Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği bölümünde de 2015 yılında mezun olmuştur.

 

Ülkü Ocakları teşkilatları içerisinde aktif vazifelerinden sonra 2006-2010 yılları arasında Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Olcay Kılavuz, 2010 yılında Üniversitelerden ve Ortaöğretimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Olcay Kılavuz, 10 Mayıs 2012’den itibaren Ülkü Ocakları Genel Başkanvekilliğini yürütmeye başladı. 9 Aralık 2012 itibariyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı’na atandı. Halen Genel Başkanlık vazifesini devam ettirdiği gibi 24 Haziran 2018’te gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği seçimlerinde MHP Mersin Milletvekili Adayıdır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle