Hoşgeldiniz  

NEREDEN, NEREYE… DENİZ OTOBÜSÜ VE DENİZ UÇAĞI GELİYOR!

admin | 26 Şubat 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, partisinin Akdeniz ilçe Teşkilatı’nda yaptığı konuşmada, 2018 yılı içerisinde deniz otobüsü, deniz uçağı ve helikopter alınacağının müjdesini verdi.

MHP Mersin teşkilatı Akdeniz ilçesinde gerçekleştirdiği toplantıyla Mersin genelinde seçim startını resmen verdi. Burada bir konuşma yapan MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tabi ki Mersin bizim devraldığımız anda Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi’nden birisi oldu. Oysa bir gün önce Türkiye’de 16 Büyükşehir vardı ve maalesef bu 16 Büyükşehir arasında en geri kalmış, sadece adı Büyükşehir olan, içi doldurulmamış, vatandaşlarımızın diğer Büyükşehirlere gittiğinde hayıflandığı bir kent halindeydi” diyerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı öncesindeki halini gözler önüne serdi.

 

“BİZ ÇUKURDAKİ BİR BELEDİYEYİ DEVRALDIK”

 

Mersin’de asfaltsız, susuz köy bırakmadıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Hizmetin her türlüsünü bugüne kadar görülmemiş şekilde vatandaşımızın ayağına götürdük. Tabi insanlar ve özellikle siyasetçiler yapılanları çok çabuk unutur. Yapılmayanları insanların gözüne sokarcasına tekrar eder durur. Şimdi ortaya çıkan siyasi partiler şunu söylüyorlar. Deniz otobüsü dendi olmadı, deniz uçağı dendi olmadı, helikopter dendi olmadı, raylı sistem dendi olmadı diye konuşuyorlar. Biz bir Büyükşehir Belediyesi’ni devralmadık. Çukurdaki bir belediyeyi devraldık. Bırakın Büyükşehir’i bir ilçe, bir belde belediyesinin yapması gereken işlerin bile yapılmadığı bir yerel yönetimi devraldık” diye konuştu.

 

Mersin’e 2018 yılı içerisinde deniz otobüsü, deniz uçağı ve helikopter alınacağının müjdesini de veren Başkan Kocamaz, “Deniz otobüsü, deniz uçağı ve helikopter bu yılsonuna kadar Mersinlinin hizmetine girmiş olacak. Gerçekten Mersin hizmete susamış bir şehirdi. Özellikle kırsaldaki muhtarlarımız bu işi çok canlı olarak yaşadılar. Bir köyün güzergâhında 300 metre, 500 metre ya da 1 kilometre sathi kaplama asfalt yapılsa siyasetçiler davul zurna ile karşılanırdı. Ama biz binlerce, yüz binlerce yol asfaltlıyoruz, vatandaşımız gerçekten bu konudan çok memnun. Bu güne kadar alamadıkları hizmetleri aldıklarını ifade ediyorlar. Ama daha gidilecek çok yol ve yapılacak çok iş var. Bunun için de sizlerin desteği ve Cenab-ı Allah’ın yardımına çok ihtiyacımız var. Bizler Mersin genelindeki bütün ilçeleri MHP yönetim kadroları ile yönetmeye talibiz” dedi.

 

HAFİF RAYLI SİSTEM İHALESİ SONUÇLANMAK ÜZERE

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Ulaşım Master Planı’nın özellikle Havaray olması konusunda talepte bulunduklarını ancak Bakanlık’tan onay çıkmadığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “En son geçen Ekim ayı içerinde bunun Hafif Raylı Sistem olarak hayata geçirilmesi yönünde bir karar aldı. Tabi ondan sonra proje ile ilgili ihaleye çıktık ve ihalemiz bugünlerde sonuçlanacak. Yaklaşık 8-10 aylık bir süre içerisinde proje tamamlanacak ve yetiştirebilirsek 2018 programına aldıracağız” açıklaması yaptı.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle