Hoşgeldiniz  

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ DE MERSİN’DE TAM DA BUNLARI İNCELİYORDU! DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİNİ REDDETTİ! CHP’Lİ BELEDİYELERE SOĞUK DUŞ!

admin | 29 Haziran 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Danıştay 10. Dairesi, İçişleri Bakanlığı’nın belediyelerin yardım toplamasını yasaklayan genelgesinin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.

Salgın sürecinin başlangıcında CHP’li İstanbul, Mersin ve Ankara başta olmak üzere birçok belediye yardım kampanyası başlatmış, ancak yardım kampanyaları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten isimlerin tepkisine neden olmuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Devlet içinde, devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan, şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin açıkladığı birimler tarafından yürütülmektedir. Belediyeler böyle kampanyalar açacak olursa, devlet içinde devlet olur. Yasalar da buna müsaade etmiyor.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HESAPLARA BLOKE KOYMUŞTU

İçişleri Bakanlığı da bir genelge ile belediyelerin yardım toplamasını yasaklamış, belediyelerin yaptığı kampanyaların izin almadan kanuna aykırı yapıldığı ifade edilmiş, ayrıca belediyelerin yardım hesaplarında toplanan paralar da bloke edilmişti.

Genelgeye tepki gösteren CHP’li Belediye Başkanları, konuyu yargıya taşımış, yardım toplanmasını yasaklayan İçişleri Bakanlığı genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açılmıştı.

Davaya bakan Danıştay 10. Dairesi, İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu genelgesinin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. Böylece belediyelerin yardım toplamasının yasaklanmasına dair süreç devam edecek. Danıştay, genelgenin iptal istemini ise daha sonra karara bağlayacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle