Hoşgeldiniz  

MUHALEFETİN ADAY ETTİRİLMEDİĞİ(!) DEMOKRASİ ŞÖLENİ… CHP DEMOKRASİSİNDE ADİL AKTAY YİNE BAŞKAN!

admin | 17 Şubat 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığının 37. Olağan Genel Kurulunda, muhaliflerin adayı Alptekin Eser’in seçime girmesi engellendi. Tek adayla gidilmek zorunda kalan CHP’de Adil Aktay yeniden il başkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü 37. Olağan Kurultayını Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongreye CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç da katıldı. Özkoç, oy birliğiyle divan başkanı seçildi.

Kongrede en dikkat çeken olay il başkan adaylığını geçtiğimiz günlerde duyuran Alptekin Eser’in kongrede “aday ettirilmemesi” oldu. Divana adaylık için 97 delege imzası veren Eser’in verdiği listede bazı isimlerin delege olmaması ve bazı imza verenlerin de imzalarını çekmesi nedeniyle yeterli sayıya ulaşamadığı gerekçesiyle adaylığı düşürüldü.

ÖNCEDEN HAZIRLANAN MATBU EVRAKLAR ŞOK YARATTI

Divan Başkanı Özkoç Alptekin Eser’in adaylığı için 47 ismin imzasını geri çektiğini açıklamasının ardından ortaya çıkan “önceden hazırlanmış” dilekçeler şok yarattı. Alptekin Eser’in imzacılarının verdiği öne sürülen dilekçede “Her ne kadar Alptekin Eser’in aday olması için imza versem de Adil Aktay’ın il başkanı adayı olması için destek veriyorum. Eser için verdiğim dilekçeyi geri çekiyorum” hazır dilekçesi de kongre öncesinde muhaliflere arşı hazırlanan plan olarak yorumlandı.

ESER, KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİ

Divan Başkanı Engin Özkoç’un bu açıklamasının ardından salon karıştı. Divan’a itiraz eden Alptekin Eser’in itirazı sonuçsuz kalınca Eser de kürsüyü işgal etti.  

Eser’in kürsü işgali sırasında salon karıştı. Bazı partililer arasında arbede yaşandı. Arbedenin artmasının ardından kongre salonuna Çevik Kuvve girdi. Kürsüde uzun süre bekleyerek tepkisini gösteren Eser ise bazı partililerin ikna çabalarının ardından kürsüden ayrıldı.

Salonun sakinleşmesinin ardından oylamaya geçildi. Tek listeyle gidilen kongrede 542 delege oy kullanırken, geçerli 459 oyun 428’ini alan Adil Aktay yeniden CHP Mersin İl Başkanlığına seçildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle