Hoşgeldiniz  

MHP “REDDİ” SAVUNDU: “İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL YAP, TABİPLER ODASI İLE DEĞİL!”

admin | 21 Aralık 2019 | Dünya, Gündem, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kırsal mahallelerde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Tabip Odası ve Mersin Rotary Kulübü ile yapılması planlanan sağlık taraması Cumhur ittifakı üyelerince reddedilmişti. Halkın ücretsiz sağlık hizmetinin almasının engellemesiyle suçlanan Cumhur ittifakının meclis üyelerinden MHP’li Bünyamin Önel’den açıklama geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde Tabip Odası ve Mersin Rotary Kulüp işbirliğinde ücretsiz göz ve kalp sağlığı taraması hizmeti, Aralık ayı Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin ret oyu vermesiyle onay alamamıştı.

AK Parti ve MHP’li üyeler, CHP’li Seçer’e, ücretsiz sağlık taraması için Mersin Tabip Odası ile protokol yapma yetkisini vermedi. CHP’li Büyükşehir belediye Başkanı Vahap Seçer, “Siz reddetseniz de sağlık taraması yapacağız. Bir başka belediyemizle yaparız. O aracı, ekipmanı orada atıl bırakmayız. Bir sürü kaynak ayrılmış, bir sürü para verilmiş. Siz ret verdiniz diye kaderci davranacak, oturacak değiliz” demişti.

ÖNEL: “TÜM ARAÇ GEREÇLER ELİMİZDE MEVCUT!”

Kararın ardından eleştirilen Cumhur ittifakından herhangi bir açıklamanın yapılmaması da kafaları karıştırmıştı. Konuyla ilgili net açıklama MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel’den geldi. MHP’li Önel, “Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri ve şahsım bu sağlık hizmetleri için ihtiyaç duyulan tüm araç ve gereçlerin belediye de mevcut olduğunu biliyoruz. Tüm bu araç ve gereçler varken Tabipler Odası ile sağlık hizmetleri protokolü imzalanarak hizmet alınmasına karşı olduğumuzu, sağlık hizmetleri için Belediye bünyesine doktor alınarak ve belediyenin araç ve gereçleri kullanılarak bu hizmetin yapılmasının daha uygun olacağı görüşündeyiz” dedi.

Bünyamin Önel, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak sağlık hizmetlerinin gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Sağlık İl Müdürlüğü ile ortak protokol imzalanarak ve belediyenin tüm araç ve gereçlerini kullanarak yapılmasını uygun gördüklerini de dile getirdi.

“MALİYETİ BİLMİYORUZ!”

Önel’in Tabipler Odası ve Rotary Kulübüyle yapılması düşünülen projenin maliyeti hakında da şok bir detay verdi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ısrarla Tabipler Odası ile protokol yapılarak sağlık hizmeti verilmesini istemektedirler. Cumhur İttifakı Meclis üyeleri ve şahsım olarak soruyoruz, yapılacak olan bu protokolün Mersin Büyükşehir Belediyesine ne kadar maliyet olacağı ve hizmetlerin nasıl yapılacağı bilinmeden böyle bir yetkinin verilmesi doğru mudur? Cumhur İttifakı Meclis üyeleri olarak sağlık hizmeti yapılmasına karşı değiliz, bu hizmetlerin Belediye bünyesinde yapılmasını, belediye bünyesinde yapılamıyorsa Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü ile protokol imzalanarak yapılması daha doğru olmaz mıydı? Bunun takdirini Tüm Mersin Halkına ve kamuoyuna arz ederim.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle