Hoşgeldiniz  

MGC’DEN SKANDAL GİZLİ TANIK KUMPASÇISI GÖKTAŞ KARARI

admin | 17 Ekim 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Suçüstü yapılarak hakkında tutuklama kararı verilen Gizli Tanık Kumpasçısı yöneticisi Gazeteci Mustafa Göktaş’la ilgili üyesi olduğu Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nden skandal karar çıktı.

Yaklaşık 2 aydır Mersin’de Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı, Genel Sekreteri, daire başkanları ve kentin çok sayıda saygın ismine hakaretler yağdırarak, iftiralar atan Gizli Tanık rumuzlu twitter hesabının yapılan operasyonun ardından Gazeteci Mustafa Göktaş çıkmasının ardından Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin uzun süredir konuyla ilgili bir kınama açıklaması yapmaması tepkiyle karşılanıyordu.

 

MGC’den tutuklama kararının çıkmasından tam 5 gün sonra 3 satırlık skandal” karar çıktı. MGC Yönetim Kurulu, üye Mustafa Göktaş’ın tutukluluk durumu göz önünde bulundurularak, mahkeme sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alma kararı aldığını duyurdu.

 

Mersin’in üst düzey bürokratları ve saygın isimlerine açıkça iftiralar atarak, toplum önünde itibarsızlaştırmaya çalıştığı yapılan suçüstü operasyonla kesinleşen Göktaş’ı yaptığı bu meslek ilkelerine aykırı ahlak dışı davranışından ötürü Cemiyet’ten bile atmayı göze alamayan MGC yönetimine tepkiler de büyüyor.

 

Daha önce MGC Yönetimini açıkça, kimliklerini gizlemeden, iftira atmadan gerek yaptıkları haberlerle gerekse de kendi şahsi sosyal medya hesaplarından eleştiren 3 gazeteci Nebahat Demir, Ahmet Leventyürü ve Ahmet Söyler’i savunmalarını bile almadan sadece eleştirdikleri gerekçesiyle ihraç eden MGC yönetiminin suçüstü yapılmış bir üyesini “Mahkeme sonuçlanıncaya kadar” diyerek üyeliğini sonlandıramaması kafalarda soru işareti yaratırken, alınan karar metninde kullanılan ifadelerde suçüstü yakalanan birini halen masummuş gibi algı yaratma çabasına girmesi de skandal olarak yorumlandı.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle