Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK SORUMLULUK… FATİH PARKI PROJESİ RAFA KALKTI

admin | 06 Mayıs 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamayla Kültür Merkezi’nin olayın farklı mecralara çekilmek istendiği gerekçesiyle Fatih Parkı yerine başkan bir bölgeye kaydırılacağını açıkladı.

Fatih Parkı’nın bulunduğu bölgeye Kültür Merkezi yapmak isteyen Mezitli Belediyesi, çevreci olduğunu iddia eden grupların sosyal medya üzerinden “Fatih Parkı’ma dokunma” eylemlerine başlayacağını duyurmasının ardından geri adım attı ve Kültür Merkezi projesinin başka bir bölgeye yaptırılacağını duyurdu.

 

Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada projenin bir takım çevrelerin olayı çok farklı noktalara taşıma çabası nedeniyle geçici olarak durdurulduğu kaydedildi. Açıklamada, “Ticari anlamda yapılanan yeşil alan ve hizmet alanları adeta kişisel rant aracı haline getiren işletmeleri yıktık ve yıkmaya devam edeceğiz. Bazı gurupların, haksız ticari rant sağlayanlara karşı vermiş olduğumuz mücadelemize gölge düşürmelerinin amacı da ortadadır. Ticari rant haline gelen alanları kullananlara karşı mücadelemizi sonuna kadar verdik. Şimdiye kadar kişisel rant olarak kullanılan alanlar için sesini bile çıkarmayan sözde çevreci grupların da verdiğimiz mücadelede sessiz kalmaları manidardır. Daha önce Belediye Hizmet Alanı üzerine kurulan, sık sık olayların yaşandığı bir gazinoya karşı sessiz kalan bu şahıslar, aynı noktaya Kültür Merkezi yapılacağını duyunca aslında Belediye Hizmet Alanı olan yerin park alanı olduğunu iddia ederek, kamuoyu yaratma çabasına girmişlerdir” denildi.

 

Yaptığı tüm uygulamalarda halkın görüşünü alarak hareket ettikleri belirtilen açıklamada, Kültür Merkezi projesini yaparken de başta mahalle muhtarı olmak üzere çevre halkının görüşlerini de başvurulduğu ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti: “Projemizi belediyemiz, büyük bir bölümü özel bir mülk olan eski gazinonun yerine yapmaya karar vermiştir. Ancak bu süreçten sonra başlatılan kampanyanın başka alanlara taşınmasını istemememiz nedeniyle projemizi yeni bir yer belirleninceye kadar askıya almış bulunuyoruz. İlçemizin dört bir yanına yapmış olduğumuz Jakaranda korulukları da çevre dostu bir belediye olduğumuzun göstergesidir. Mezitli’nin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan Kültür Merkezi’ni ise tespit edeceğimiz başka bir alana en kısa sürede yapacağız. Söz konusu alan ise planda Belediye Hizmet Alanı olarak görüldüğünden, ağaçlara zarar verilmeyecek şekilde düzenlenecek başka bir projede kullanılacaktır. Gereğini kamuoyuna duyururuz.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle