Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDE ZAM ORANI AÇIKLANMADI… İŞÇİ MEMNUNMUŞ, HAYIRLISI BAKALIM!

admin | 20 Mart 2020 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile kazandıkları 2020 yılı maaş zamları ve sosyal haklar belli olurken, zam oranlarının kamuoyuna açıklanmaması şaşkınlıkla karşılandı.  

Sözleşme, Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez arasında imzalandı. 01 Mart 2020 ile 28 Şubat 2021 tarihleri arasındaki zaman dilimini kapsayan sözleşme ile çalışanlara çocuk, yemek, okul, aile, yakacak, bayram, giyim, doğum, ölüm, afet yardımları, ücret ve kıdem zamları konusunda anlaşma sağlanmış oldu.

İmza töreninde konuşan Ali Sönmez, çalışanların haklarını alabilmesi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür etti. Sönmez, “Başkanımıza en az bizim kadar hassas davranarak çalışanımıza böylesi bir imkân sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince biz de Başkanımız Neşet Tarhan da çalışanlarımıza en yüksek fiyat artışını vermeye çalıştık. Hepimiz asgari müşterekte birleşerek bu rakama ulaştık. Başkanımız çalışandan yana olduğunu bu sözleşme ile bir kez daha gösterdi. Sözleşmemiz, çalışan arkadaşlarımız arasında da büyük sevinçle karşılandı. Başkanımızın her zaman olduğu gibi ileriki dönemlerde ekonomik girdilerde artış yaşanması halinde bu fiyatları yeniden güncelleyeceğine inancımız tamdır” dedi.

TARHAN’DAN İŞÇİNİN MEMNUN OLMAYACAĞINI HİSSETME CÜMLESİ: “VEREBİLECEĞİMİZ EN YÜKSEK ORANI VERDİK”

Neşet Tarhan da, “Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Her yıl yaptığımız bu sözleşmedeki verilen rakamlara bağlı kalmadan çalışanımıza hep daha fazlasını verdik. Bu sözleşmede de elimizden gelen en iyisini vermeye çalıştık. İmar yasasında yapılan değişikliklerin olumsuz etkisinin yanında, başta belediye hizmet binamız, Amfi tiyatromuz, Kültür Merkezimiz olmak üzere imza attığımız dev projelerimiz nedeniyle maliyetlerde yaşanan artışı da göz önüne alarak verebileceğimiz en yüksek ücreti vermek istedik. Çalışanlarımıza önemli bir oranda verdiğimiz zammın yanı sıra sosyal haklarını da iyileştirdik” diye konuştu.

İŞÇİLER ORANI NİSAN MAAŞI YATTIĞINDA GÖRECEK!

Sendikayla varılan anlaşmanın detaylarının kamuoyuna açıklanmaması da şaşkınlıkla karşılandı. İşçilerin zam oranının maaşlara yansımasını Nisan ayı maaşında öğrenileceği kaydediliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle