Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ BELEDİYESİ KARIŞTI…

admin | 12 Temmuz 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’de bulunan pazarcıların ve pazar yerlerinin belirlenmesiyle ilgili Mezitli Belediyesi’ne baskı kurmak istediği iddia edilen Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan’ın Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner’le yaşadığı arbedeyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de yaşayan halkımızın hakkını hiçbir kurum ve kişiye rant olarak yedirmeyeceğim” dedi.

Mezitli’de bulunan pazarcıların ve pazar yerlerinin belirlenmesiyle ilgili Mezitli Belediyesi’ne baskı kurmak istediği iddia edilen Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan’ın Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner’e fiziki saldırı düzenlediği öne sürüldü.

 

Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıya; CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Sekteri, meclis üyeleri, STK yöneticileri, belediye çalışanları ve Mezitli pazarcı esnafı destek olmak için katıldı. Darp ve bıçağın karıştığı olay sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tüm tehdit ve saldırılara karşın ranta izin vermeyeceklerini söyledi.

 

KİŞİSEL RANT SAĞLANMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Göreve geldikleri andan itibaren halkın olanı halkın kullanımı için sunmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Belediye olarak Mezitli sınırları içerisinde hiçbir yerde ve hiçbir şekilde, hiçbir kurum veya kişinin kişisel rant sağlamasına izin vermeyeceğimizi her zaman tekrarladım. Bu söylemimi de geçirdiğimiz yaklaşık 3.5 yılda somut olarak gösterdim. Bugüne kadar şahsıma karşı yapılan her türlü iftira, yalan, şantaj, tehdit, öldürme kastıyla yapılan saldırılara karşı sabırla sessiz kaldım. Çalışanlarımıza ve bizzat şahsıma yönelik saldırı yapanları Mersin kamuoyu ve gazetecilerimiz de çok yakından tanımaktadır” dedi.

 

YASAL YOLLAR İLE GEREKEN YAPILACAKTIR

 

Saldırı olayı ile ilgili bilgi veren Başkan Tarhan, Mezitli’de alnının teriyle işini yapan esnafın arasına rant için kendi adamlarını yerleştirmek isteyenlerin sürekli baskısı ve tehdidi altında olduklarına vurgu yaparak, “12 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 08.56’da benim belediyede bulunmadığım bir zamanda Başkan Yardımcım Ertan Güner’e ve bazı çalışma arkadaşlarıma yönelik Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ve arkadaşlarının, fiziki saldırısı, kasten yaralama ve bıçaklı saldırısı karşında sessiz kalamayacağımızın bilinmesini isteriz. Başkan Yardımcım ve çalışma arkadaşlarıma yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, yasal yollardan gereken her şeyi yapacağımızı bildiririm” diye konuştu.

 

HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞE KARŞI HAK, HUKUK VE ADALET ARAYACAĞIZ

 

İlk günkü azim ve kararlılıkla halkın hakkını korumaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu kentin Belediye Başkanı olarak aldığımız her kararda bu kentte yaşayanların hakkı olduğunu bilerek çalışacağız. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Bir tek kişinin Belediye sırtından haksız kazanç edimine izin vermeyeceğiz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Her türlü adaletsizliğe karşı hak, hukuk, adalet arayan siyasi düşüncesi ne olursa olsun kamuoyunun şahsıma ve Belediyemize karşı gösterdiği güvene teşekkür eder, bu mücadeleye devam edeceğimi ifade ediyorum. Bu konuda en büyük destekçilerim de her zaman arkamda duran halktır, olay sonrası belediyemize gelerek desteğini sunan gerçek pazarcı esnafı arkadaşlarımızdır, çalışanlarımızdır.” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle