Hoşgeldiniz  

METRO İŞİNDE FLAŞ GELİŞME… KOMİSYONDAN ONAY DEĞİL, TOPLANTI KARARI ÇIKTI!

admin | 13 Ocak 2022 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in temelini attığı metro inşaatı için Salı günkü toplantıda Meclisten 2,5 Milyar TL borçlanma yetki talebi istemişti.  Komisyondan borçlanma onayı tartışmaları öncesinde Mecliste toplantı kararı çıktı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 3 Ocak’ta temelini attığı ancak hiçbir finansal onayın alınmaması sebebiyle inşaatın nasıl sürdürülüp, tamamlanacağı belirsizliği Mersin kamuoyunda endişeyle beklenirken, Ocak ayı 1. Oturumunda metro inşaatı için Meclisten istenen 2,5 Milyar TL borçlanma yetki talebi Plan-Bütçe Komisyonuna havale edilmişti.

KOMİSYONDAN NET KARAR ÇIKMADI!

Yarın Ocak ayının 2. Oturumu için toplanacak meclisin gündeminde de komisyonda görüşülen metro için 2,5 Milyar TL’lik borçlanma yetki talebi yer almadı. Plan ve Bütçe Komisyonunda 2,5 Milyar TL borçlanma onayının gündeme geldiği ancak, komisyon üyelerinin detaylı bilgi istemesi nedeniyle maddenin komisyon tarafından karara bağlanmadığı öğrenildi.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen oturumda Cumhur ittifakı meclis üyelerinin yaklaşık 3,5 Milyar TL’ye mal olacak metro inşaatı için CHP’li Seçer’den detaylı bir bilgilendirme istemesinin ardından komisyona gelen borçlanma talebi de, komisyon üyelerinin CHP’li yönetimden Mecliste bilgilendirme istemesi nedeniyle karara bağlanmadı.

TOPLANTININ TARİHİ NETLEŞMEDİ

CHP’li Seçer yönetiminin komisyonun talebini haklı bulduğu ve hem proje hem de finansal açıdan metro konusunda Meclisi bilgilendirme amaçlı toplantıya çağıracağı bildirildi. Meclis bilgilendirme toplantısının ise ne zaman yapılacağına dair tarihin netleşmediği ifade edildi.

MERSİN’İN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALACAK İMZAYI ATACAK OLANLARDAN BİLGİ Mİ SAKLANIYOR?

Henüz finansal ayağı oturtulmadan temeli atılan metro projesiyle ilgili Meclisten alınan 900 Milyon TL’lik borçlanma onayına Hazine ve Maliye Bakanlığından hala bir cevap gelmediğini açıklayan CHP’li Seçer’in Meclis üyelerini finansal açıdan bilgilendirmemesi de eleştiri konusu oldu. Toplamda 3,5 Milyar TL gibi bir rakama mal olacak projenin kaynağı için Mersin’in geleceğini ipotek altına alacak kararda imzası olacak meclis üyelerine de CHP’li yönetimin bilgi vermeden para onayı istemesi kamuoyunca tepkiyle karşılanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle