Hoşgeldiniz  

MESKİ AÇIKLADI: “FAZLA ALIRSAK DA HAYAT NORMALE DÖNDÜĞÜNDE İADE EDECEĞİZ!”

admin | 09 Nisan 2020 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kapalı olan işyerlerine bile 1 yıllık ortalama tüketimleri hesap edilerek su faturası çıkaran MESKİ’de Genel Müdür Alaeddin Alkaç, gelen tepkilerin üzerine açıklama yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ ) Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsten (COVID-19) korunma tedbirleri kapsamında Nisan ayı sayaç okuma işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“FAZLA ALDIYSAK, GERİ ÖDEYECEĞİZ!”

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç tarafından yapılan açıklamada; “Koronavirüs salgını sebebiyle aldığımız önlemler doğrultusunda, Nisan ayında düzenlenen ortalama kullanım üzerinden yapılan fatura düzenlemelerinde eksi veya artı yönden farklılıklar oluşabilir. Siz değerli abonelerimizi mağdur etmek gibi bir düşüncemiz kesinlikle yoktur. Kurumumuza müracaat etmeniz halinde, varsa yanlışlıklar düzeltilecektir. Kurumumuza müracaat etmeseniz dahi, hayat normale döndüğünde sayaçlarınız yerinde okunmaya devam edecek ve varsa fazla alınmış bedel faturanızdan düşülecektir” dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplum sağlığını olumsuz etkilememek adına sayaç okuma ve fatura dağıtımı işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu vurgulayan Alkaç, uygulamayı şöyle anlattı:

“Köylerden mahalleye dönüşen yerlerde oturan, Kasım 2019 döneminde su tüketimi yapan ve faturası çıkan abonelerimizin son 1 yıl ortalamasına göre, mesken abonelerimizin 2020 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında faturalandırması yapılmış ise, yine 1 yıllık ortalama tüketimlerine göre faturalandıracağız. İşyeri abonelerimizin son 1 yıl ortalaması 0 ile 75 m³ arası ise Nisan ayında su faturası düzenlemeyeceğiz. Ancak; Resmi daireler, inşaatlar ve kamu yararına hizmet eden kurumlar ve 75 m³ ve üzeri kullanım yapan işyeri abonelerimize,  1 yıllık ortalamasına bakılarak faturalandırma yapacağız”

Alkaç; “Vatandaşlarımız, su ve faturalarıyla ilgili lütfen her türlü sorunu için bizi arasınlar. Gerekirse MESKİ Mobil Uygulamamızı da indirerek fatura görüntülemesi yapabilir ve yanlışlık olduğunu düşünüyorsa uygulamamız üzerinden fatura itirazında bulunabilirler. Bu zorlu süreçte abonelerimiz, kurumumuz tarafından hiçbir kayba uğramayacak ve mağdur edilmeyecektir. Yaşanan olağanüstü dönem sona erdiğinde tüm abonelerimizin su sayaçları yerinde okunarak, bu dönemde ortalama tüketim üzerinden yapılan geçici faturalandırılmış miktarlar toplam miktardan mahsuplaşılacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

MESKİ’nin korona virüs salgının önlenmesi tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan bu yana genelgeyle kapatılan işyerlerine bile su faturası göndermesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Yine salgının yaygınlaşmasının ardından başka il veya ilçelerdeki diğer evlerine giden abonelere de kullanım olmamasına karşın ortalamalarına göre fatura kesilmesi kızgınlıkla karşılanmıştı.

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç da korona virüs salgınıyla ciddi anlamda gelir kaybı yaşayan vatandaşlardan kamuoyundan yükselen tepkilerin üzerine açıklama yaparak, okuma yapılmaya başlandığında fazla olan bedellerin geri ödeneceğini duyurdu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle