Hoşgeldiniz  

MERSİNLİ SİYASİLER İSTANBUL’DA YAŞAYAN 61 BİN 783 MERSİNLİ’NİN PEŞİNDE!

admin | 21 Haziran 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İstanbul’da 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın oylarının birbirine çok yakın olması, 23 Haziran’da gerçekleştirecek tekrar seçimde İstanbul’da yaşayan diğer il doğumluların memleket teşkilatlarını da harekete geçirdi.

Tüm Türkiye 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerine kilitlendi. Tekrar sayımların ardından iki aday arasında son açıklanan fark 13 bin 729 olmuştu.

24’ü bağımsız 32 adayın yarıştığı seçimde İmamoğlu ve Yıldırım dışındaki adaylar ise 224 bin 37 oy aldı. Bu, İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki oy farkının 16 katına denk.

24 bağımsız adayın aldığı 14 bin 657 oy da iki aday arasındaki farktan daha büyük.

Küçük parti seçmenlerini çekmek için yapılan çalışmaların yanı sıra İstanbul’da ikamet eden diğer il doğumluların memleket teşkilatları da sahada aktif çalıştı.

Son değerlendirmelere göre İstanbul’da 61 bin 783 Mersinli yaşıyor. İmamoğlu’nu destekleyen CHP ve İYİ Parti’nin Mersin teşkilatları ile Yıldırım’ı destekleyen AK Parti ve MHP teşkilatları da İstanbul’da milletvekilinden, il/ilçe yöneticilerine hatta partililere kadar çalışma yürüttü. İstanbul’da yaşayan 61 bin 783 Mersinliye ulaşmaya çalışarak destekleri aday için oy isteyen Mersinli siyasilerin 23 Haziran Pazar gününe kadar İstanbul’da aktif çalışacağı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle