Hoşgeldiniz  

MERSİN’İN DOLU BİLANÇOSU AĞIR: SİLİFKE, ERDEMLİ, GÜLNAR, ASLANKÖY!

admin | 03 Mayıs 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersinli çiftçiler, Cuma ve Cumartesi yağan şiddetli doludan dolayı büyük zarar gördü. Cuma günü Silifke ve Erdemli ile Cumartesi günü Gülnar ve Aslanköy’e yağan şiddetli dolu tarım arazilerin ciddi zarar verdi.

Mersin Mayıs ayına dolu afetiyle başladı. Cuma ve Cumartesi günleri yağan dolu 4 ilçedeki ekili arazilere zarar verdi.

CUMA GÜNÜ SİLİFKE VE ERDEMLİ

Cuma günü 1 saatten fazla süren dolu yağışı Silifke ve Erdemli kırsalını etkiledi. Silifke’ye bağlı Sömek Mahallesi ile Erdemli’ye bağlı Esenpınar ve Batı Sandal Mahallelerindeki elma başta olmak üzere şeftali, erik, badem bahçeleri ile fasulye, biber gibi sebze ekili tarlalarında zarara yol açtı. Dolunun ardından devam eden şiddetli yağış nedeniyle de bazı tarım alanlarının sular altında olduğu bildirildi.

CUMARTESİ GÜLNAR VE ASLANKÖY

Cumartesi günü aniden bastıran dolu bu kez de Gülnar ve Toroslar’ı vurdu. Gülnar’a bağlı Kuskan, Dayıcık, Üçoluk, Çukurasma, Kurbağa ve Örenpınar mahalleleri ile Toroslar’a bağlı Aslanköy mahallelerinde dolu yağışından dolayı tarım arazileri zarar gördü.

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA: “HASAR TESPİTİ EN KISA SÜREDE BAŞLATILACAK!”

Dolu afetinin ardından İl Tarım Orman Müdürlüğü’nden açıklama geldi. İlçe müdürlüklerine talimat verildiği kaydedilen açıklamada hasar tespitinin en kısa sürede başlatılacağı bilgisi verildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle