Hoşgeldiniz  

“MERSİN’İ NASIL KARIŞTIRIRIZ”I BULDULAR: “ANCAK KÜRKÇÜ CENK EDEBİLİR!”

admin | 10 Mayıs 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Muhalif çizgideki T24’ün Mersin’de yaşayan köşe yazarı Murat Bjeduğ, bugünkü köşesinde HDP’ye çağrı yaptı: “Mersin Ertuğrul’u geri istiyor!”

DEV-GENÇ’in eski elebaşısı, 45 yıl önce Kızıldere’de bir samanlıkta saklanarak idamdan kurtulan ve o günden beri lakabı “samanlık solcusu” kalan Ertuğrul Kürkçü’nün, HDP Mersin’den aday gösterilmesi için çağrı yapıldı.

 

Muhalif çizgideki internet haber portalı T24’ün Mersin’de yaşayan köşe yazarı Murat Bjeduğ, bugünkü köşesinde, “Eski Dev-Genç Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, parlamenterlik hayatına Mersin’den seçilerek başladı. Şu birkaç gün içerisinde HDP’deki durumu, yani milletvekilliği netleşecek. Biz Mersin’de yaşayan devrimciler, demokratlar, sosyalistler, kadınlar, gençler, Çerkesler, Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, işçiler, emekçiler, akademisyenler, nükleer karşıtları, Yeşiller… Mersin’deki çeşitli meslek gruplarına mensup insanlar olarak Ertuğrul Kürkçü’yü bu dönem tekrar Mersin Milletvekili olarak görmek istiyoruz. İlk dönemki performansını hafızalarımızda yer etti. Gayretlerini, çabalarını, çalışkanlığını, mütevaziliğini, yardımseverliğini, saygın kişiliğini unutmadık.

 

AMAÇ MERSİN’İ KARIŞTIRMAK: “KÜRKÇÜ CENK EDEBİLİR!”

 

Kürkçü’nün yapısı nedeniyle Mersin’e uygun olduğunu öne süren Bjeduğ, “Mersin gibi birçok bakımdan kritik bir şehirde saydığım ve daha sayamadığım potansiyel yetilerinin bu kentin geleceğine matuf tarihi katkılarda bulunacağından onu vekilimiz olarak görmek istiyoruz.Mersin Kürt nüfusunun yoğun bulunduğu, farklı etnik grupların, inanç topluluklarının yaşadığı çok kültürltü bir şehirdir. Bu yapısı kente zenginlik verdiği gibi potansiyel sorunları da barındırmaktadır. Gelen ve ardı arkası kesilmeyen göçlerle şehrin toplumsal dokusu sürekli bir metamorfoz yaşamakta ama bu başkalaşım sağlıklı yönetilemediğinden, günü birlik ve reel – politik hesaplarla soruna yaklaşıldığından çözümsüzlük had safhaya ulaşmıştır. Akkuyu nükleer santral yapımı sürüyor. Santral dışında yaşanan ve gün geçtikçe artan çevre sorunları kentteki asude yaşamı tehdit etmenin ötesinde boğmaktadır. Bu kadar belalı mesele ile de burjuva siyasetinden medet beklemek safdillik olur. Bu çok başlı ejderha ile ancak daha 22 yaşında Dev-Genç Genel Başkanı olmuş, ODTÜ- Mimarlık son sınıfa kadar tahsilini sürdürmüş Ertuğrul Kürkçü cenk edebilir.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle