Hoşgeldiniz  

MERSİN’DEN KALKAN KAÇAK GÖÇMEN GEMİSİNDE FACİA: 11 CESET KIYIYA VURDU

admin | 15 Mayıs 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

KKTC Karpaz bölgesinde sahile, iki günde, yaşları 25 ile 30 yaşları arasında olan 11 erkek cesedi vurdu. Batığa ulaşılamazken, teknenin Mersin’den yola çıktığı sanılıyor.

KKTC Karpaz bölgesinde sahile, iki günde, yaşları 25 ile 30 yaşları arasında olan 11 erkek cesedi vurdu. Cesetlerin Suriyeli göçmenlere ait olduğu üzerinde duruluyor.

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün kıyıya 2 erkek cesedinin vurması üzerine harekete geçti. Ekipler, dün ve bugün yaptıkları çalışmalarda bölgede 9 erkek cesedi daha buldu. Toplam 11 erkeğin cesedi bulunurken, sayının artabileceğinden endişe ediliyor.

 

KKTC kaynaklaı haber merkezlerinden derlenen haberde, cesetler üzerinde yapılan incelemelerde, ölümlerin yaklaşık bir hafta önce meydana geldiği belirlendi. Mersin üzerinden yola çıktığı sanılan göçmenlerin hangi tarafa gittikleri belirlenemedi. Suriyeli göçmenlere ait olduğu sanılan cesetler, Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Bölgedeki arama çalışmaları sürdürülüyor.

 

KİMLİK TESPİTİ ARAŞTIRMALARI BAŞLADI

 

KKTC’deki SOS Çocukköyü Derneği – Kıbrıs’ta Sığınmayı Güçlendirme Projesi de yaşanan facianın ardından yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, teknedeki yolculardan canlı kurtulan olmadığı bilgisini aldıklarını ifade edilerek, Kıbrıs’ta Sığınmayı Güçlendirme Projesi olarak yetkililerle işbirliği içinde, hayatlarını kaybeden kişiler hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilmek için çalıştıkları belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle