Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE YENİ FADİME OLAYI… “SURİYELİLERE BAKIYORSUNUZ TÜRK ASKERİNE BAKMIYORSUNUZ”

admin | 02 Şubat 2017 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’e gelmesine saatler kala ortaya atılan bir iddia ortalığı karıştırdı. Çok sayıda Suriyeli’nin barındığı Mersin’de Türk askeri üzerinden yapılan provokasyon tepki çekti. İşte adım adım provokasyon…

TAHRİKTÜRKASKERİMERSİNİNFADİMESİ

Mersin’de kimsesi ve kalacak yeri olmayan 23 yaşındaki İsmail Tutkun’un, askerlik görevini yaparken sol el parmağındaki rahatsızlık nedeniyle hava değişimine gönderilince sokakta kaldığı iddia edildi.. Geceleri parklar, ATM’ler ve tren garında kaldığını belirten İsmail Tutkun sözde çektiği sıkıntıları gazetecilere anlattı. Devletin kendisine daha da önemlisi Türk askerine sahip çıkılmadığını kaydetti.

 

Tutkun, gazeteciler yaptığı açıklamada hava değişimi süresinin biteceği 23 Mart 2017’ye kadar yemek ve barınma ihtiyacını karşılamak için Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, Kaymakamlıklar ve Belediyeler başta olmak üzere 10 ayrı kurumuna başvurmasına rağmen bir sonuç alamadığını öne sürdü.

 

MERSİN’İN FADİME ŞAHİN’İ Mİ?

 

SYDV’nin 1000 TL yardım yaptığını ancak bunun kendisine yetmediğini kaydeden Tutkun asıl bombayı patlattı. Tutkun, “Rezil durumdayım, kimse sahip çıkmıyor. Ben bir Türk askeriyim, bana sahip çıkılmasını istiyorum. Suriyelilere sahip çıkıyorlar, yardım edip kalacak yer temin ediyorlar. Ben Türk askeri olduğum halde bana sahip çıkmıyorlar” deyince niyeti ortaya çıktı.

 

İsmail Tutkun’un final açıklaması ise Türk filmlerini aratmayacak cinsten: “Dondurucu soğuklar nedeniyle son çare olarak  Mersin Orduevi’ne başvurduğunu anlatan İsmail Tutkun şöyle devam etti: “Orduevine kalınacak bir yer temin edilmesi için gittim. Prosedür uygun olmadığı için gerekli yardım yapılmadı. Ancak oradaki komutan ağlayarak 30 TL yardımda bulundu. Daha sonra kapıdan çıktığımda bir Mehmetçikle karşılaştım. O da ağlayıp 50 TL uzattı, ‘Sen de askersin’ diyerek almadım. Herhangi bir madde bağımlılığım yok. Sigara dahi kullanmıyorum. Bir Türk askeri olarak bana yapılan bu muamele ağrıma gidiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin’e gelmesine saatler kala toplumu Suriyelilere karşı Türk askeri üzerinden kışkırtmak isteyen eller, bu olayı tezgahlayarak kamuoyuna pazarladı.

 

VALİLİK’TEN JET AÇIKLAMA

 

Olayın yayılması üzerine açıklama yapan Mersin Valiliği, İsmail Tutkun’a SYDV üzerinden maddi yardımlar yapıldığını, son başvurusunda kalacak yer istediğini bunun üzerine Merkez Öğretmenevi’nde 10 Ocak itibariyle izni bitene kadar yer ayarlandığını ve orada barındırıldığı ifade edildi. Valilik, hiçbir kurumdan destek verilmediği iddialarını da sert bir dille yalanladı.

 

İSMAİL TUTKUN KİMDİR?

 

Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yurtlarda büyüyen İsmail Tutkun, 14 yaşındayken babası Resul Tutkun tarafından yurttan alındı. İsmail Tutkun 3 ay sonra babasının ölümü, engelli annesi Zeliha Tutkun’un da Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmesi üzerine sokakta yaşamaya başladı. Tutkun’un, çeşitli suçlara karıştığı ve bu sebeple askere gitmeden önce cezaevinde  yattığı öğrenildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN’DE YENİ FADİME OLAYI… “SURİYELİLERE BAKIYORSUNUZ TÜRK ASKERİNE BAKMIYORSUNUZ” için 1 yorum

  1. Gökhan dedi ki:

    Suruyelilerin tüm suçlarını örtbas eden hükümet ve yandaşları Suriyelilere verdiği maddi manevi tüm imkanları hiç bir vatandaş ina ver meyen hükümeti savunan sahislar bu olayda da suçlu bir vatandasti diyerek insanları kandırmaya çalışıyor lar Suriyeliler başınızı yer insallah

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle