Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE TAKSİLERDE “KORONALI” DÖNEM TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

admin | 10 Mayıs 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Mersin Valisi Ali İhsan SU başkanlığında; İçişleri Bakanlığı’nın “Ticari Taksi Hijyen Tedbirleri” konulu Genelgesi doğrultusunda gerekli kararları almak üzere olağanüstü toplandı.

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Korona virüs salgının önlenmesine yönelik tedbirler aralıksız sürüyor. Vaka sayısı azalan Mersin’de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu da yeni bir 2. Dalga yaşamamak için tedbiri elden bırakmıyor.

Olağan üstü toplanan Kurul bu kapsamda Ticari taksilerde hijyen tedbirleri kapsamında Mersin’de uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı.

Buna göre;

1- Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek/dezenfekte edilecektir. Gerektiğinde ibraz edilmek üzere araç dezenfeksiyonunu gerçekleştiren yetkili kurum, kuruluş veya odalar tarafından düzenlenmiş, aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacaktır.

2- Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacaklardır.

3- Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme/ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak, ticari taksi şoförleri taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanabileceği/kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecektir.

4- Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecektir.

5- Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyeceklerdir.

6- Hizmet sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda/durakta müşterilerin fiziksel temas edebileceği (kapı kolu, cam açma düğmesi, koltuklar vs.) yerlerin silinmesi/dezenfekte edilmesi ve araç içerisinin havalandırılması sağlanacaktır.

7- Meslek odaları ve işletmeciler tarafından taksi ücretinin fiziksel temas gerektirmeyen (kredi kartı, mobil uygulamalar vb.) temassız ödeme yöntemleriyle ödenebilmesi için gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılacaktır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle