Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE KANTİNLERE “ŞIRINGALI ÇİKOLATA” DENETİMİ

admin | 17 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Sağlık, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Erdemli ve Toroslar Belediyeleri, ilçe genelindeki okul kantinlerinde ve çevresindeki bakkallarda, son günlerde ülke gündeminde sıkça yer alan “şırıngalı çikolata”  ile ilgili denetim gerçekleştirdi.

Ankara’da ve Diyarbakır’da 2 çocuğun ölümüne sebebiyet veren çikolata üzerinde “çocukların boğazına kaçabilir” gibi uyarıların bulunmaması ve tehlikeli olması nedeniyle Toroslar ve Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. 

Mezitli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem birimi teknik personeli tarafından da okul kantin ve yemekhanelerinde rutin denetimler dışında kontroller sıkılaştırıldı. Denetimlerde ürün kontrolü, satışı yasak ürünlerin kontrolü ve hijyenik şartlar kontrol edilerek gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.

Küçük yaşlardaki çocukların şırıngalı çikolatanın ambalajını açmakta zorlandıkları için ağızlarıyla açmaya çalışmaları sonucu kapağının boğazlarına kaçması ölümlerine yol açıyor.

Bu kapsamda denetimler yapan ekipler, öğrencilerin sağlığını tehlikeye atacak şırıngalı çikolata ve benzeri ürünlerin satışının yapılıp yapılmadığını inceleyerek uyarılarda bulundu.  Aynı zamanda denetimler sırasına iş yeri açma, çalıştırma, hijyen, gıda maddelerini saklama koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri de kontrol edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle