Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE “EYLEM” KISITLAMASI: EYLEMLERE KATILACAK GRUPLARA 15 GÜN KENTE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI

admin | 16 Haziran 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valiliği, HDP’nin Musa Farisoğulları ve Leyla Güven’in milletvekilliklerinin düşürülmesi kararı sonrası yaptığı yürüyüş çağrısının ardından kente giriş-çıkış kısıtlaması getirildiğini açıkladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekilliklerinin düşürülmesi üzerine HDP Edirne ve Hakkari’den başlayarak Ankara’da sona erecek ‘Demokrasi Yürüyüşü’ kararı almıştı. Bu çağrının ardından Mersin Valiliği de toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını, bu amaçlarla şehirlere girişlerin de engelleneceğini açıkladı.

Valilik’ten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

Bu kapsamda ‘Demokratik Mücadele Programı’ adı altında planlanan eylem ve etkinlikler çerçevesinde Mersin’deki eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş ve çıkışlara bu gece yarısından itibaren 15 gün süreyle kısıtlama getirildiğini bildirdi.

KENT GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞINDAN MİLLETVEKİLLERİ KAPSAM DIŞI TUTULDU

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

16 Haziran 2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren 15 gün süreyle ilimiz genelinde geçerli olmak üzere aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.

1- Eylem ve etkinlik programı kapsamında sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalarca yapılması muhtemel ziyaretlerde, sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket edilmesinin sağlanmasına;

2- Yapılması planlanan basın açıklamalarının, yalnızca siyasi parti binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılabileceği, yapılması planlanan yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem/etkinliklerin hastalığın yayılmasına neden olacağı öngörülerek müsaade edilmemesine;

3- Olası provokatif eylemlerin önlenmesi ve salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla milletvekilleri hariç olmak üzere, hastalığın engellenmesine yönelik olarak ilimizdeki eylemlere katılmak için hareket edecek grupların ilimize giriş ve çıkışlarının kısıtlanmasına;

4- Park ve bahçelerde hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır ve stant kurulmasına müsaade edilmemesine karar verilmiştir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle