Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE CHP VE İYİ PARTİ YERELDE İTTİFAK YAPTI MI, YAPMADI MI? KAMUOYU BİR KEZ DAHA BUNU TARTIŞIYOR!

admin | 26 Ağustos 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin özelinde karşılıklı açıklamaların ardından CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmadığına kilitlendi. İYİ Parti Lideri Akşener’in açıklamaları ve seçimden hemen sonra CHP’li Vahap Seçer’in değerlendirmeleri tartışmaya yeni boyut kazandırdı.

Geçtiğimiz hafta önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz’la yaptığı görüşmede Mersin’de belediye seçimlerinde CHP ile ittifak yapmadıklarını bir kez daha vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Burhanettin Kocamaz’la yaptığı görüşmede “Vahap Seçer sizi eleştiriyorsa sizin de kurumsal olarak değil ama önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elbette cevabını vereceksiniz. Bu sizin en doğal hakkınız” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

İYİ Parti Lideri Akşener, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti kurulan kumpasların ardından Kocamaz’ın adaylığının önünün kesilmesiyle Mersin’de diğer şehirlerde yapılan gibi CHP adayını desteklemek yerine Demokrat Parti’den İYİ Partili Ayfer Yılmaz’ı aday çıkartarak seçimlere girilmesini istemişti.

“KİMSE KENDİSİNE PAY ÇIKARMASIN BANA HDP DESTEK VERDİ”

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerden yaklaşık 4 ay sonra Anamur İlçe Danışma Meclisi’ne katılan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, burada yaptığı konuşmada açık açık kendisine HDP ve AK Partililerin destek verdiğini söylemişti.

Bununla da yetinmeyen Seçer, İYİ Partilileri de kast ederek, “Bu başarı başta Cumhuriyet Halk Partililerindir. Sonra bize destek veren Demokratik Güç Birliği’dir. Kimse milliyetçilik yapmasın, bize HDP açık destek vermiştir. Bir de AK Partili seçmenlerimiz bize destek vermiştir. Başka kimse bu başarıda kendisine pay çıkartmasın” ifadelerini kullanmıştı.

“İYİ PARTİ SEÇİMLERDE KENDİ OYUNU ALDI, BEN 9 PUANLIK FARK BEKLİYORDUM, 4 PUAN FARK OLDU!”

Millet ittifakı olarak Mersin dışındaki tüm büyükşehirlerde İYİ Parti v CHP ittifakının olduğuna dikkat çeken Seçer, “Açıkçası ben seçim sonuçlarına çok da sevinemedim. Çünkü 8-9 puanlık bir fark bekliyordum. Fark 4 oldu. Bakın İYİ Parti burada yerel seçimlerde kendi oyunu aldı mı, aldı. Bize HDP ve AK Partililer destek vermeseydi, biz de bir hata yapsaydık bu iş çok zor olacaktı” açıklaması yapmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle