Hoşgeldiniz  

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ LABORATUVARI KORONA TANISI KOYMAK İÇİN YETKİLENDİRİLDİ

admin | 04 Nisan 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Salgının başladığı ilk günlerde Mersin’den alınan numuneler ve şüphelenilen hastalar Adana’ya gönderiliyordu. Sağlık Bakanlığı, Mersin Şehir Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarını da tanı koymak için etkilendirildiğini açıkladı.  

Türkiye’de korona virüs belirtileri görülenlere yapılan test sayısı her geçen gün artarken ülkemizde şu ana kadar Sağlık Bakanlığı tarafından 73 laboratuvara korona virüs testi yapmak için yetki verildi.

Son aylarda herkesi etkileyen korona virüs salgınında en önemli noktalardan biri de testler. Bu testler Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın şu ana kadar yetkilendirdiği 73 özel ve devlet kurumuna ait laboratuvarda yapılıyor.

Bakanlık, Kovid-19 tanısı koymak için yetkilendirdiği laboratuvarların listesini korona virüs için açmış olduğu internet sitesinden yayınlıyor.

DAHA ÖNCE MERSİN’DEN ALINAN NUMUNELER ANKARA VE ERZURUM’A GÖNDERİLİYORDU!

Korona virüs testleri için Mersin’den alınan numuneler salının ilk başladığı günlerde Erzurum ve Ankara’ya gönderiliyordu. Hastalar ve şüphelenilen vakalar da Ana’ya sevk ediliyordu. Son düzenlemenin ardından Mersin Şehir Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarının da Kovid-19 tansı için yetkilendirildiği bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle