Hoşgeldiniz  

MERSİN HIFZISIHHA KURULU AÇIKLADI: “ŞEHİR GİRİŞLERİNDE KONTROLLER AYNEN DEVAM EDECEK”

admin | 05 Mayıs 2020 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Korona virüs salgının önlenmesi kapsamında 31 şehre getirilen seyahat kısıtlaması Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla aralarında Mersin’in de bulunduğu 7 ilde kalkmıştı. Bu kararın ardından Mersin İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’ndan yeni bir açıklama geldi.

Korona virüs önlemleri kapsamında getirilen iller arası seyahat kısıtlaması 7 ilde Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla kaldırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı, ”Şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını ilk etapta bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla’dır” şeklinde ifadeler kullanarak duyurmuştu.  

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDİYOR?

Karar kapsamında seyahat yasağı süren iller; Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde seyahat yasağı devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin’le ilgili kararının ardından gözler Mersin İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’na çevrilmişti. Mersin’deki başarılı giden salgın önleyici tedbirlerin bu kararın ardından bir “gevşemeye” yol açacağından endişe eden Mersinliler, Kurulun son açıklamasıyla rahat nefes aldı.

MERSİN GİRİŞLERİNDE KONTROLE DEVAM

Kurul bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından, şehir giriş çıkışlarında yapılan kontrollerin aynı şekilde devam edeceğini duyurdu. Kararda, “İlimiz tüm sınır girişlerinde ateş ölçme başta olmak üzere gerekli kontrollerin yapılmasına devam edilmesine; yüksek ateş ve diğer Coronavirüs (Covid-19) semptomları gösteren bir durumla karşılaşılması halinde, ilgili kişilerin sağlık kuruluşlarına sevklerinin yapılmasına karar verilmiştir” denildi.

24 İLDEN “KAÇAK” GELENLERE BÜYÜK TEDBİR!

Yine Mersin ile ilgili kararın ardından Mersin’e diğer büyükşehirlerden yığılma olacağı iddiaları üzerine Kurul, şehir girişlerinde seyahat izin belgelerinin aynı ciddiyetle devam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Şehir giriş-çıkışlarının kısıtlanması uygulamasının devam edeceği 24 il olan Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinden seyahat izin belgesi olmadan gelerek ilimize giriş yapmak isteyenlere ilgili mevzuata göre cezai işlem uygulanarak geri çevrilmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle