Hoşgeldiniz  

MERSİN GENELİNDE MUHTARLIK BİNALARI YENİLENİYOR

admin | 19 Mart 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından eşit hizmet anlayışı ile kentin her köşesine hiçbir ayrım yapılmadan verilen hizmetler, Mersinlilerin takdirini topluyor. Harabe halden saray dairesine dönüştürülen muhtarlık binaları ile de muhtarlar artık daha keyifle halka hizmet veriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nca mahalle muhtarlarına yönelik hizmetler hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerle kurduğu koordinasyon sayesinde birçok hizmete aracılık eden Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, muhtarlar tarafından ihtiyaç duyulan hizmetleri yerine getirirken, bugüne kadar imza attığı sayısız proje ile de muhtarların hayatını kolaylaştırıyor.

 

Mahalle muhtarlık binalarına yönelik bakım-onarım ve tadilat işlerini de tüm hızıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar merkez ilçelerden Akdeniz’de 30, Mezitli’de 21, Yenişehir’de 23 ve Toroslar’da 23 olmak üzere tam 98 muhtarlık binasını yenileyerek Mersin’e yakışır bir görüntüye imza attı. Ayrıca Anamur’da 2, Aydıncık’ta 4, Silifke’de 4, Erdemli’de 4, Tarsus’ta 28 tanesine engelli rampası koyulan 25 ve Çamlıyayla’da 9 olmak üzere toplam 48 muhtarlık binasını tepeden tırnağa yenileyen Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında da bakım-onarım ve yenileme çalışmalarına devam edecek.

 

Geneli Mersin İdmanyurdu futbol takımının renkleri olan kırmızı-lacivert renklere boyanan muhtarlık binaları, ayrıca temin edilen oturma grupları, parke ve bordür döşemeleri ile Mersin halkına kaliteli hizmet verebilmek için yarışıyor.

 

MUHTAR AKYOL: “HİÇBİR AYRIM GÖRMEDİK”

 

Muhtarlık binaları yenileme çalışmaları kapsamında kendi muhtarlık binası da yenilenen Çay Mahalle Muhtarı Ahmet Akyol, eskiden kapısı bile olmayan, camları kırık bir muhtarlıkta hizmet verirken, bugün ise eşit hizmet anlayışı ile hiçbir ayrım yapılmadan kendilerine de birçok imkân sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.

 

Muhtar Akyol, “2009’da seçimi kazandığımdan beri bizim muhtarlık binamız tam bir harabeydi. Bugüne kadar bütün yetkililere durumu ilettim. İlçe belediyesine de defalarca giderek binanın durumunu anlatıp yardım istedim. Ama bugüne kadar bize sadece Büyükşehir Belediyesi yanıt verdi. Büyükşehir Belediyesi mahallemize geldi, bizi nemden, tozdan, çirkeften çıkarttı. Binamız işte şimdi muhtarlık binasına benzedi. Allah hepsinden razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz yerden göğe kadar ne isteğimiz varsa hepsini tamamladı. Bilgisayarlar verdi, internet verdi, muhtarlık binalarımızı yeniledi. Şimdi bir de masa ve sandalyeler getirecekler. Ne diyeyim ki Allah hepsinden razı olsun. Önceden köy harabesi gibi bir muhtarlıktı burası. Camları kırıktı, kapısı bile yoktu. İple kapı bağlıyorduk. Allah Burhanettin Kocamaz’ın tuttuğunu altın etsin. O bizleri böyle sevip saydıkça biz de onu daha fazla seviyor ve saygı duyuyoruz. Kocamaz başkan başımızın tacıdır. Eskiden muhtarım diyerek geliyordum ama kendimi 85 yaşındaki biri gibi hissediyordum. Ama şimdi 18 yaşında genç ve dinamik hissediyorum. İsterseniz kontrat bile yaparım. Bu saatten sonra Burhanettin Kocamaz ile el eleyiz ve ölüme kadar da arkasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın bir toplantısına katılmıştım. Tarsus ile Antalya arasındaki hiç kimseye, ister Kürt, İster Arap olsun hiçbir ayrım yapmayacağını söylemişti. Bugüne kadar da hiçbir ayrımcılık görmedik” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle