Hoşgeldiniz  

MERSİN DELEGASYONU KURULTAY İÇİN İMZA VERECEK Mİ?

admin | 05 Temmuz 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de 24 Haziran seçimlerinin sonuçlanmasıyla başlayan liderlik tartışması, kurultay çağrıları ve imzaların toplanmaya başlanmasıyla farklı boyut kazandı. Örgüt içindeki Muharrem İnce taraftarlarının imza hareketine Mersin il örgütünün katılım sağlayıp, sağlamayacağı da büyük merak konusu oldu.

CHP’de kurultay çağrıları, delegelerin imza toplamaya başlamasıyla vücut bulmaya başladı. CHP’nin genç kurultay delegeleri Sinan Çiftçi, Mehmet Emin Altunses, Burak Esen, Hilal Çokoy ve Aylin Ayyıldız’ın Olağanüstü kurultay için ilk imzaları vererek, Genel Başkanlık için Muharrem İnce’yi önerdi.

 

Gerçekgündem’in haberine göre; Batman kurultay delegeleri Hikmet Duruş, Mehmet Kırmızıtaş, Ahmet Durmaz, Çetin Kızılbulut, Cihan Yaşar, Orhan Bekiroğlu, Mehmet Ekin ve Hüseyin Yaşar da yayınladıkları açıklamada ‘Partimizin daha fazla yıpranmaması ve parti içi tartışmaların son bulması için 2019 yerel seçimlerinden önce Olağanüstü kurultay ‘ın toplanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz’ ifadesinde bulundular.

 

KAÇ İMZA GEREKLİ?

 

Seçimli olağanüstü kurultay için delege sayısının salt çoğunluğu gerekirken, yüzde 10 imza ile de kurultay toplanıyor. Ancak yüzde 10 imza ile toplanan kurultayda seçim yapılamıyor. Buna göre seçimli olağanüstü kurultay için 627 imzanın bulunması gerekiyor. Genel merkezde seçimin tamamlanmasından itibaren olağanüstü kurultaya kapılar kapalıyken, İnce tarafından ise oldukça mesafeli yorumlar geliyordu.

 

İnce geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla ilk kez kurultayla ilgili ciddi bir mesaj vermiş oldu. İnce’nin mesajının ardından CHP kulisleri bir kez daha kurultay olasılığı ile hareketlendi. Gerek PM’den gerekse bazı delegelerden net şekilde istifa ve kurultay çağrıları yapılırken, diğer bir görüş de kurultaya mesafeli bakıyor.

 

GÖZLER MERSİN’DE!

 

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde harekete geçen İzmir İl Örgütü de imza toplayacağını açıkladı. Bu gelişmenin ardından gözler Mersin İl Örgütü’ne çevrildi.

 

24 Haziran seçimlerinin aday belirleme sürecinde Genel Merkezle ciddi anlamda ters düşen İl Başkanı Adil Aktay ve ilçe başkanları aday listesini değiştirebilmek için istifa restini bile öne sürmüştü. Son dönemlerde Mersin’de en kötü sonuçlardan birini alan CHP Mersin İl Örgütü’nün de yerel seçimler öncesinde Muharrem İnce’ye yeşil ışık yakıp, yakmayacağı merak konusu oldu?

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle