Hoşgeldiniz  

MERSİN, 10 KASIM’DA ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ANDI!

admin | 10 Kasım 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yurt genelinde olduğu gibi Mersin’de de gerçekleştirilen törenlerle anıldı.

Türkiye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Ölüm Yıldönümünün yasını tutuyor. Tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de Gazi Mustafa Kemal, gerçekleştirilen törenlerle anıldı.

 

Mersin’de Ulu Önder Atatürk için ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Mülki erkanın, siyasilerin ve STK’ların hazır bulunduğu törende Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat saat 09.05’te sirenler çaldı. Meydan çevresi, Pozcu ve Çarşı’da vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu. Vatandaşlar dükkanlarından çıkarak saygı duruşuna katılırken, trafikteki araç sürücüleri de araçlarını durdurdu.

 

Buradaki törenin ardından meydanda bulunanlar Kültür Merkezi’ne geçti. Programda, saygı duruşu ve Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekinbaş, ’Atatürk ve eğitim’ konulu bir konuşma yaptı.

 

Atatürk’ü anma törenleri ilçelerde de gerçekleşti. İlçelerdeki Atatürk Anıtlarına çelenk konmasıyla başlayan törenler, saygı duruşuyla devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle