Hoşgeldiniz  

MEHMET TÜRE’YE BEHİÇ ÇELİK ŞOKU: “BALIK ÇİFTLİKLERİ ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR!”

admin | 13 Temmuz 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de kurulma kararı alınan balık çiftlikleri tartışmalarına İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik de katıldı. Anamur’un İYİ Partili Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin aksine Behiç Çelik, balık çiftliklerinin kıyı alanlarını etkilememesi kaydıyla bölge açısından önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.  

İYİ Parti Mersin’de balık çiftliği şoku yaşanıyor.

 

Mersin için önemli yatırımlardan biri olarak gösterilen balık çiftlikleri için sosyal medya hesabından açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin belediye olarak bu projenin önlenmesi için çalışma yapacaklarını kaydetmesi şok yaratmıştı. Türe, “Türkiye’nin en temiz 5 denizinden birisi olan ilçemiz Anamur’a balık çiftliği açılmasına müsaade etmeyiz. Belediyemizin avukatını bizzat görevlendirdim. Bu konuda bütün kurumları, hukuki ve sosyal mücadeleye davet ediyorum” demesi ÇED süreci aşamasında bölgede gerginliğin artmasına neden olmuştu.

 

Anamur’un İYİ Partili Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin aksine İYİ Parti’nin yine Anamurlu milletvekili Behiç Çelik’in ise tam tersi açıklama yapması şokun dozunu arttırdı.

 

BEHİÇ ÇELİK: “BU TÜR PROJELERE DESTEK VERİLMELİDİR”

 

Sansasyonel Haber’e konuşan Behiç Çelik, kıyı alanlarını etkilememesi kaydıyla böylesi önemli bir yatırımı desteklediğini açıkladı. İYİ Partili Çelik, “Kumsallara ve plajlara yakın olmamak kaydıyla balık üretim çiftliklerinin kurulması ülke ekonomimiz açısından fevkalade önemlidir. Çünkü balık etinin toplum sağlığı açısından önemi çok büyük. Malum denizlerimizde balık çeşitliliği ve miktarı oldukça düşmüştür. Talep aşırı artmıştır. Dolayısıyla bu tür projelere destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum ama şunu da ısrarla vurgulamak istiyorum kıyı alanlarını etkilememek kaydıyla bu çiftlikler kurulmalıdır” dedi.

 

“BU YATIRIM BÖLGEDEKİ İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZECEK”

 

Balık çiftliklerinin bölgedeki istihdam sorununa da çare olacağına dikkat çeken Çelik, “Yaklaşık ilk etapta 2 bin 500-3 bin arası bir kişi bu alanlarda istihdam edilecek. Bu çok önemli bir rakam. Hem toplumun ihtiyacını gideriyorsunuz hem açık alanda çalışıyorsunuz ve istihdam yaratıyorsunuz bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Gerçekten incelediğinizde balık çiftliklerinin bir çok anlamda katkısı ortada” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle