Hoşgeldiniz  

MART AYI MECLİS TOPLANTISI’NIN BİRİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

admin | 14 Mart 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 38 madde, komisyon tekliflerine ait 3 madde, gündem dışı 20 madde olmak üzere toplam 61 madde görüşüldü. Yoklama ile başlayan program, saygı duruşu ile devam etti.

 

“CAN KAYBI OLMAMASI EN BÜYÜK KAZANCIMIZ”

 

Meclis toplantısında yaptığı konuşmada hafta sonu yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle saha çalışmalarının hala devam ettiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Hafta sonu aşırı yağışlar nedeniyle trafik çok yoğundu. Mersin’in birçok yerinde büyük badireler atlatıldı ve can kaybı olmaması en büyük kazancımız. Özellikle Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut bölgelerinde büyük handikaplar yaşandı. Sahada çalışmalarımız hala devam ediyor. Sel felaketi nedeniyle Bozyazı bölgesinde karayolu köprüsünün ayaklarında tahribat meydana geldi, trafik tek taraflı ilerledi ama bu durum düzeldi” dedi.

 

Bu yıl yaşanan aşırı kar yağışından dolayı toprağın yağmur suyunu absorbe edemediğini, bu sebepten dolayı sıkıntı yaşandığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bu yıl çok fazla kar ve yağmur yağışı olduğu için toprak tamamen doymuş durumda. Yani yağmurlar absorbe olamıyor ve önüne ne gelirse alıp götürüyor. Bu yağmurda en fazla sıkıntı çekilen yer Gülnar ilçemizdeki Kuskan Mahallesi oldu. Metrekareye 131 kg. yağmur düştü. Çamlıyayla’da metrekareye 110 kg. yağmur düştü. En az yağışın düştüğü yer Merkez oldu. Toprak doygunluğa eriştiği için büyük sıkıntı yaşandı. Ben bu felakette gece gündüz demeden çalışan başta belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarına ve MESKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Mersin’in bu yıl kuraklık, aşırı kar ve yağmur yağışı yaşadığını dile getiren Başkan Kocamaz, “Bu yıl olası felaketlere karşı belediye elemanlarımız epey tecrübe kazandılar. Geçmişte yaşananlar umarım bir daha yaşanmaz. Konuşulduğu zaman kriz masasında herkes var ama sahada ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin dışında kimse yok. Memleket bizim ve biz insanların zarar görmemesi için gayret ediyoruz” diye ifade etti.

 

MESKİ’nin 3 yıl içerisinde büyük yatırımlar yaptığını belirten Başkan Kocamaz, “Şu 3 yıl içerisinde MESKİ çok büyük yatırım atağına kalktı. Sahillerin mavi bayraklı hale gelebilmesi için o bölgelerdeki tesislerin elden geçirilerek büyütülmesi ya da sıfırdan yapılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Var olan tesislerin kapasitelerini üç katına çıkarıyorlar. Tesis olmayan yerlere de yenilerini yapıyorlar” şeklinde ifade etti.

 

Mecliste ‘Mersin İli Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi İl Eylem Planı’ ile ilgili de konuşan Başkan Kocamaz, “Valilikle, valiliğe bağlı kurumlarla, üniversite ve Alata ile birçok proje yürütüyoruz. Akdeniz meyve sineği ile ilgili de Alata ile bir çalışma yapıyorduk. Bu çalışma Valilik himayesindeydi ama bütün yükü Belediye çekiyor tabi. Son dakika belediyenin adı geçirilmeyecek diye bir ifade geldi ve belediye katkı yapacak ama ismi geçmeyecekse biz de bunu kabul etmiyoruz. Olayın gerçeği bu ve bu şekilde bizden talep edilen konulara destek veriyorsak ve adımız geçmiyorsa bizden bir tek kör kuruş bile çıkmaz” şeklinde konuştu.

 

60 YENİ BELEDİYE OTOBÜSÜ

 

Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci birleşiminde görüşülen madde kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi,  T 1 cetvelinde yapılacak düzenlemeyle Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yeni alınacak 39 adet otobüs (12 m), 19 adet otobüs (9 m), 2 adet otobüs (Sosyal hizmet amaçlı), 2 adet otobüs (Çift katlı), 2 adet minibüs ve 1 adet binek araç (8+1) olmak üzere toplam 65 aracın işlemlerine başladı.

 

Öte yandan toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın 2017 mali yılı bütçesinden “16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali” için 3 yüz bin TL maddi destek verilmesi, Plan, Bütçe, Yurtdışı İlişkiler ve Etkinlikler Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Ülkenin uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamak, Mersin ilinin sahip olduğu tarihi, turistik, kültürel değerleri etkili ve geniş bir şekilde tanıtmak ve Mersin’in uluslararası turizm pazarındaki payını artırmak amacıyla Mersin ili ile kardeş şehir ilişkisi ve adaylığı bulunan ülkelerin 22-26 Mart tarihinde Mersin’de gerçekleştirilecek olan ‘Kardeş Şehirler Mersin Toplantısı’na daveti gerçekleştirilmişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Mersin’de düzenlenecek olan ve toplantı kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek belediye başkanları, konsolos ve temsilcilerden oluşan heyetlerin Mersin’de ağırlanması, ülkelerden bazıları ile Kardeş Şehir Protokolü imzalanması kararı alınırken, karar kapsamında organizasyonun tüm giderlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

“Hayvanat Bahçesi Gelirleri” başlığı altına “0-6 yaş grubu çocuklardan ücret alınmaması kararının” 2017 Mali Yılı Ücret Tarifesine eklenmesinin ise Plan, Bütçe, Tarım Hayvancılık Komisyonu’na gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Başkan Kocamaz, son olarak 17 Mart Cuma günü Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanının açılışının yapılacağını söyleyerek, meclis üyelerini açılışa davet etti.

 

Alınan kararların Mersin ve ilçelerine hayırlı olmasını dileyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, meclis üyelerine teşekkür ederek, toplantıya son verdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle