Hoşgeldiniz  

MAĞDURLARIN ANLATTIKLARI DOĞRULANDI… DENİZKIZI’NDA FİŞLENENLERE BÜYÜK OYUN!

admin | 09 Temmuz 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Denizkızı’ndaki fişleme skandalıyla ilgili yeni bir belge ortaya çıktı. Dün Sansasyonel Haber’e konuşan fişleme mağduru Uğur Tanyeri, bugün de Denizkızı A.Ş’den gönderilen ihtarnameyi kamuoyuyla paylaştı.

Sansasyonel Haber, Belediye iştiraklerinden Denizkızı A.Ş.’de fişleme skandalını ortaya çıkarmıştı. Şirket bünyesinde çalışan işçilerin siyasi görüşlerine göre fişlendikten sonra işten çıkarılmaları şok yaratmıştı.  Sansasyonel Haber Merkezi’ne ulaşan belgede belediye iştiraklerinden Denizkızı A.Ş’de mevsimlik olarak çalışan işçiler hakkında tutulan tutanakta yer alan fişlemeler net bir şekilde görülmüştü. Öyle ki fişlemenin ardından  “olumsuz” olarak işaretlenen personellerin de işten çıkarılması ayrı bir skandal olarak göze çarptı.

İşten çıkarılmaların ardından Temmuz ayı Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1. Oturumunda Sansasyonel Haber’in gündeme taşıdığı iddialar konuşuldu. Fişleme belgesinin doğruluğunun bile tartışmalı olduğunu savunan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kimsenin de işten çıkarılmadığını söylemesi şok yaratmıştı.

Seçer’in bu açıklamaları üzerine söz konusu fişleme belgesinde adı geçen isimlere ulaşan Sansasyonel Haber İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez, mağdurlarla görüşmüştü. Sönmez ile görüşen fişleme mağduru Uğur Tanyeri, “Bir belediye başkanı bunu kamuoyunun önünde nasıl söyledi, şok içindeyim. Kimse çıkartılmadıysa biz neden işsiz kaldık?” diyerek tepki göstermişti.

Tanyeri’nin, “24 Haziran’da İnsan Kaynaklarından bizi aradılar. Dediler ki iş akdiniz sonlandırıldı. Biz de işe doğal olarak gitmedik. Sonradan öğrendik ki bizi 24 Haziran’da çıkartmamışlar, 1 Temmuz’da çıkışımızı vermişler. Çıkışlarımıza gerekçe olarak da 25-26-27-28-29-30 Haziran tarihlerinde işe gelmediğimiz gösterilmiş. Bizi arayıp, gelmeyin bitti dediler biz de gitmedik. Sonra da bunu yaptılar, şaşkınım” demesi şok yaratmıştı.

Sansasyonel Haber, Uğur Tanyeri’nin iddialarını da ortaya çıkan belgeyle kanıtladı. 24 Haziran’da aranarak işten çıkarıldıkları bildirilen çalışanlara 4 Temmuz tarihli ihtarname gönderilmiş ve tıpkı Tanyeri’nin açıkladığı gibi 25-26-27-28-29-30 Haziran ve 1-4 Temmuz arası işe gelmedikleri gerekçe gösterilmişti.

Belge üzerine konuşan Tanyeri, “Şimdi de bizi arayan insan kaynaklarının telefon kayıtlarına baksınlar. Fişleme belgesinde adı geçen isimler 24 Haziran’da aranıp aranmadığı da ortaya çıkar. Hakkımızın yendiği gibi yalancılıkla da suçlanıyoruz, bu çok ağrımıza gidiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

İŞTE NOTER İMZALI O ŞOK BELGE:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle