Hoşgeldiniz  

KONGREDE ÖNE ÇIKANLAR: YILDIRIM ŞEHİR HASTANELERİ, ELVAN ÇUKUROVA HAVALİMANI!

admin | 25 Ocak 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Mersin İl Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresi’ne katılan son Başbakan Binali Yıldırım ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan konuşmalarında Mersin’e yapıla yatırımlar hakkında konuştu.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ak Parti Mersin 7. Olağan İl Kongresine Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Video konferans Yöntemiyle katılırken, İzmir milletvekili Binali Yıldırım ve Hazine ve Maliye Bakanı ve eski Mersin Milletvekili Lütfi Elvan da yer aldı.

Elvan ve Yıldırım burada yaptıkları konuşmalarda AK Parti iktidarının hem ülkeye hem de Mersin’e yaptıkları yatırımları değerlendirdi.

BİNALİ YILDIRIM: “PANDEMİYİ EN AZ KAYIPLA ATLATTIYSAK GEÇMİŞTE YAPTIĞIMIZ SAĞLIK YATIRIMLARI SAYESİNDEDİR”

Son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın konuşmasında tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını öne çıktı.

Yıldırım, salgının Dünyanın güçlü ülkelerini dize getirdiğini söylerken, Türkiye’nin bu pandemiden az hasarla çıktığını savundu.

Binali Yıldırım, “Bu salgın hastalıkta dünyanın teknolojik olarak en gelişmiş ülkeleri, afra tafralarından geçilmeyen o büyük ülkelerin hepsi yerle bir oldu. Perişan oldular. Onların zenginliği, teknolojisi hiçbir işe yaramadı. Topu topu yarım gramlık bir mikrop dünyayı dize getirdi. Ama öyle bir ülke vardı ki, o ülke bu salgınla mücadele ederken sadece kendi vatandaşlarını değil, ihtiyacı olan dünyada, bölgede yaşayan milyonların da dermanı oldu, onlara yardım etti” diye konuştu.

YILDIRIM: “GEREKSİZ DEDİĞİNİZ HASTANELER BUGÜN HAYAT KURTARIYOR!”

AK Parti iktidarında yapılan Şehir Hastanelerinin salgının etkilerini en aza indirgediğini kaydeden Binali Yıldırım, muhalefetin Şehir Hastaneleri yapıldığı zaman bu sistemi yerden yere vurduğunu hatırlattı. AK Partili Yıldırım, “Ne dediler, ‘bu hastaneler gereksiz, kaynak israfı, bu hastaneler yandaşa peşkeş çekmek için yapılan ihaleler’ dediler. Ama onların göremediği bir şey vardı; işte o dediğiniz hastaneler bugün hayat kurtarıyor ve bu pandemide en az kayıpla, en az zararla atlattıysak, geçmişte sağlığa yaptığımız bu yatırımların sayesindedir. Gece gündüz mesai mefhumu gözetmeden çalışan fedakâr sağlık mensuplarımıza şükranlarımız sunuyorum. Onların sayesinde bu belayı en hafif şekilde atlatıyoruz” dedi.

LÜTFİ ELVAN: “ÇOK BEKLEDİNİZ AMA 2022’DE HAVALİMANI HİZMETİNİZDE!”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da AK Parti’nin Mersin’e yaptığı yatırımları tek tek anlattı.

Elvan’ın konuşmasında yapımı yılan hikâyesine dönen Çukurova Havalimanı inşaatı hakkında söyledikleri öne çıktı.

Sürecin çok uzadığını kaydeden Lütfi Elvan, havaalanı inşaatıyla “Çok beklediğinizi biliyorum, sürecin uzadığını biliyorum, artık bu işi tamamlamakta kararlıyız. Alt yapı yatırımları bitti, üst yapıya yönelik ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 2 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. Bize olan sözü şu; 2020 yılı Mart ayı itibariyle Allah’ın izni ile Çukurova Havaalanı’nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle