Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’LI BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNE OLBA KAZI EKİBİNDEN BÜYÜK ÖVGÜ

admin | 23 Eylül 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarihi Kentler Birliği toplantısında konuşan Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Olba Ören Yeri Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Tuna Akçay, Mersin’de yerel yönetimin değişmesiyle kentte birçok şeyin olumlu anlamda değiştiğini kaydetti.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “2018’e Doğru Kültürel Mirasa Bütüncül Bakış ve Mersin Örneği” temalı Mersin Buluşması, düzenlenen açılış programıyla başladı.

 

Mersin’in tarihi ve kültürel açıdan tanıtılması bakımından büyük öneme sahip olan toplantıya, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç ile birlikte toplamda 110 il ve ilçenin belediye başkanları, akademisyenler, kazı başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Olba Ören Yeri Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Tuna Akçay burada yaptığı konuşmada Dağlık Kilikya olarak adlandırılan bölgenin önemli bir merkezi olan Silifke İlçesi’ndeki Olba Antik Kenti’nin yerleşim tarihine ışık tutmak amacıyla 18 yıldır devam ettirilen kazıların sürdüğünü kaydetti.

 

“BÜYÜKŞEHİR’DEKİ YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ MERSİN’E YARADI”

 

2014 yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Olba Kazılarına büyük destek verdiğini ifade eden Akçay, “Şunu belirtmek isterim ki, 2014 yerel seçimlerinin ardından Mersin Büyükşehir yönetimi el değiştirdi. Bu yönetim değişikliği 18 yıldır süren kazımıza da müthiş yarar sağladı. Bu değişiklik sayesinde 18 yıldır görmediğimiz desteği Kocamaz’lı Büyükşehir’den gördük. Bu başkanlık değişiminin Mersin’e sağladığı katkı yadsınamaz” diye konuşması dikkatlerden kaçmadı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle