Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’DAN ŞOK İDDİA: “2011’DEKİ HESABI KAPATMAK İÇİN BİZE KUMPAS KURDULAR!”

admin | 31 Mayıs 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir bürokratlarına yönelik gerçekleştirilen ve Yargı kararıyla kumpas olduğu ortaya çıkan davanın sonuçlanmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bize bu kumpası gerçekleştirenler, 2011’de başarısız oldukları kumpasın intikamını almaya çalıştılar” dedi.

2 Ağustos 2016’da Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunun kumpas olduğunun Yargı kanalıyla ortaya çıkarılmasının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısıyla kumpasın detaylarını veren Başkan Burhanettin Kocamaz, şok bir iddia ortaya attı.

 

Kocamaz, “2016 Ağustos ayında başlayan, iki hafta önce de sonuçlanan davada mağduriyet yaşayan, haklı çıkan bizler olduk. Başından beri söyledik. ’Bu dava, kumpas davasıdır’ dedik. Kendi isteğimizle tanık olarak mahkemede ifade verdik. Gözetim altında tutulan arkadaşlarımızın ’Bize Burhanettin Başkanı ver, sen kurtul’ yönünde baskı, tehdit ve telkinlere muhatap olduklarını açıkladık. Hedef kesin olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizdik. Bu kumpası bir yandan dikkatleri başka yöne çekmek, öte yandan yıllar öncesine dayanan bir hesabı kendilerince kapatmak için tezgahladılar” dedi.

 

Yıllar önce gerçekleşen “hesap” hakkında da bilgiler veren Burhanettin Kocamaz, “2011 yılında ben Tarsus Belediye Başkanıyken, Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen ilaç ihalesinde FETÖ bizimle çok uğraşmıştı. Bu ihale bahane edilerek belediyemize operasyon düzenlenmiş ve maalesef dönemin Temizlik İşleri Müdürümüz tam 6 ay hapis yatmıştı. Yine böylesi uydurma operasyonu gerçekleştiren dönemin Tarsus Cumhuriyet Savcısı, operasyonun hemen ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı olarak ataması yapıldı ve ödüllendirildi. 17-25 Aralık sonrasında da Sivas’a düz Savcı olarak gönderildi. 15 Temmuz sonrasında da bu savcı ihraç edilmiş. Akıllarınca bu örgüt 2011’de bize kurdukları ancak sonra tüm gerçeklerin ortaya çıktığı kumpasın tutmamasının intikamını 15 Temmuz sonrası ben Büyükşehir Belediyesi’ndeyken almaya kalktı. Tekrar söylüyorum hedef bendim” şeklinde konuştu.

 

2011’DE TARSUS’TA NE YAŞANMIŞTI?

 

Haziran 2011’de Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi’ne ‘ilaç ihalesine fesat karıştırıldığı’ iddiası ile operasyon düzenlenmiş ve 2 belediye personeli ile birlikte 15 kişi gözaltına alınmıştı.

 

“İlaç ihalesine fesat karıştırıldığı” iddiası ile Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Mersin’de bir ilaç firmasında arama yapılmış, yapılan aramada üst üste 3 yıldır belediyenin ilaçlama ihalesini aldığı ileri sürülen bir firmanın ihale dosyaları incelemeye alınmış, Temizlik İşleri Müdürü S.K. ile yardımcısı E.B. gözaltına alınmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle