Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’DAN İYİ PARTİ DİVANI AÇIKLAMASI GELDİ

admin | 09 Ağustos 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda GİK’e seçilen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Divan’da yer almamasıyla ilgili görüşleri merakla bekleniyordu. Kocamaz konuyla ilgili konuştu.

Akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla 31 Mart yerel seçimlerine girmesi engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı’nda delegasyonun tercihiyle 351 oy alarak Genel İdare Kurulu’na seçilmişti.

Kocamaz’ın GİK’e girmesiyle de Mersin kamuoyunda “Kocamaz Genel Başkan Yardımcısı olacak” beklentisi de üst düzeye çıkmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Divan üyeleri açıklamasıyla Kocamaz’ın Divan’da olmaması Mersin’de büyük şok yaratmıştı.

Kanal 33 TV’de Hülya Güzel’in sunduğu Gündem programına katılan Burhanettin Kocamaz İYİ Parti Divanı ile ilgili ilk kez konuştu.

İYİ Parti’ye 31 Mart yerel seçim sürecinde katıldığını ifade eden Burhanettin Kocamaz, “Bize yapılan vefasızlığa göğüs gererek bize sahip çıkan tüm İYİ Parti ailesine ve başta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum. Malumunuz ben İYİ Parti saflarına yeni katıldım. Meral Hanım da benim artık merkezde olmamı çok arzuladığını sık sık ifade ediyordu. Bu vesileyle GİK adayı oldum. Bir çok delegeyle yeni tanışmamıza rağmen Burhanettin Kocamaz ismini duyan, bize yapılan haksızlığa yanıt vermek isteyen delegasyon bize büyük teveccüh gösterdi ve bizi GİK’teki 50 kişi arasına soktu. Tüm delegasyona şükranlarımı iletiyorum” dedi.

GİK’e seçilmesinin ardından kamuoyunda kendisiyle ilgili Genel Başkan Yardımcılığı ile ilgili büyük bir beklenti oluştuğunu ifade eden Kocamaz, “İYİ Parti Genel Kurulu’nu tüm Türkiye seyretti. Sayın Akşener’in hiçbir müdahalesi olmadan tamamen delegasyonun inisiyatifine bırakılan GİK seçimleri için biz de bir çalışma yürütmedik. Delegeler ismimize ve tabi ki Belediyecilik birikimimize oy verdi. Divan seçimi tamamen Sayın Genel Başkanımızın takdiridir. Öyle sanıyorum ki Sayın Akşener benim biraz daha partilileri yakından tanımam gerektiğini uygun gördü. Bu nedenle Divan için böyle bir karar vermiş olabilir. Biz zaten İYİ Parti’ye herhangi bir koltuk beklentisi içinde girmemiştik. Siyaset yaptığımız bir çok dostumuz ve arkadaşımız İYİ Parti saflarında siyaset yapıyor. Bize gösterilen büyük vefaya teşekkürlerimizi sunmak için orada bulunuyoruz. Bizde vefa gösterene vefa gösterilir. Türkiye’nin geleceğine yön verecek tüm İYİ Parti Divan üyesi arkadaşlarıma ve GİK’te yer alan üyelere başarılar diliyorum” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle