Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ, TERÖRİST BAŞININ MEKTUBUNA ÖFKE KUSTU: “ÇÖZÜM SÜRECİ SANKİ GERİ GELİYOR GİBİ!”

admin | 22 Haziran 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yarın gerçekleştirilecek olan İstanbul seçimleri öncesinde teröristbaşı bebek katili Öcalan’ın mektubu üzerinden siyaset geliştiren Cumhur ittifakını eleştirdi. “Şaşkınız! Üzgünüz! Biraz da öfkeliyiz!”

31 Mart’ta gerçekleştirilen ancak YSK kararıyla iptal edilerek 23 Haziran’da tekrar kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde İstanbul’da yaşayan Kürt kökenli seçmenlere yönelik teröristbaşının çağrısının yankıları sürüyor. İmralı’dan yolladığı mektupta Öcalan, Kürt kökenli vatandaşlara İstanbul seçimlerinde “tarafsız kalın” çağrısı yapmıştı. Bu çağrı da Cumhur ittifakı tarafları AK Parti ve MHP tarafından olumlu bulunarak, propaganda aracı haline getirilmişti.

Cumhur ittifakının teröristbaşının mektubundan medet ummasına bir tepki de önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan geldi. Kocamaz, “Şaşkınız! Üzgünüz! Biraz da öfkeliyiz! Bu Ülke Türkiye, Devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu topraklarda yaşayan Milletin adı da Türk Milleti’dir. Köken ya da inanç farklılıklarımız olsa da Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşamışız, birbirimizden kız alıp kız vermişiz, etle tırnak olmuşuz, üzerimize oynanan oyunlara ve saldırılara karşı Ülkeyi birlikte savunmuş, birlikte korumuşuz. Yaklaşık kırk küsur yıldır da bölücü terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Bu uğurda binlerce gencimiz şehadet şerbeti içti. Binlercesi yaralandı, uzuvlarını kaybetti, tekerlekli sandalyeye ya da yatağa mahkum oldu, Gazi oldu” dedi.

Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Başta belirttiğimiz Şaşkınlığımız son günlerde yaşanan olaylara. Üzgün oluşumuz Mehmetçiğin bölücü terör örgütü PKK ile halen sürdürdüğü mücadelelerde gelen şehadet haberlerine. Öfkeliyiz bir yandan terör Örgütü ile mücadele edilirken diğer yandan İmralı’da yapılan görüşmelere ve bebek katilinden gelen mektubun bizzat Devletin Ajansı marifetiyle kamuoyuna duyurulmasına! Allah sonunu hayır getirsin. Kamuoyunun algısı (Allah korusun)sanki yeniden bir çözüm süreci başlatılacakmış gibi.”

Yarın gerçekleştirilecek olan tekrar seçimi de değerlendiren Burhanettin Kocamaz, “Bütün bu kargaşa ve karmaşaların içerisinde, yarın da İstanbul’da 31 Mart’ta yapılan ve Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin küsur farkla kazanmış olmasına rağmen YSK’nın garip bir şekilde iptal ettiği ve gerekçesini sahifelerce yazıyla bile hala net bir şekilde açıklayamadığı seçimin tekrarı var. Neticede bu bir yerel seçim ve Ülkeyi yönetenlerin görev süreleriyle herhangi bir ilgisi de yok. 31 Mart sürecinde ortalık beka beka diye velveleye verilmişti. Şimdi o konudan bahsedenler ortada ama bekadan bahseden bir Allah’ın kulu yok!” açıklaması yaptı.

Kocamaz açıklamasını şöyle tamamladı:

“Üstelik Millet İttifakına mensup olanları Kandil’le ilişkilendirmeye çalışanlar İmralı’dan gelen mektupla suç üstü yakalandılar. Neymiş İmralı canisi, bebek katilinden gelen mektup HDP içindeki iktidar mücadelesinden kaynaklanıyormuş! Lütfen hiç kimse Milleti aptal yerine koymasın. Ne garip bir tesadüf ki İmralı canisi ile avukatların görüşmesine 31 Mart’tan sonra izin verildi. Hiç kimsenin adını sanını bilmediği bir akademisyen Devlet yetkililerinin izni ile kendi ifadesiyle dokuz yıldır uğraşmasına rağmen ancak şimdi izin alarak cani ile görüşme sağlayabildi! Ve o gündeme ait mektubun içeriği ile ilgili açıklamasını hem de devletin Anadolu Ajansı’ndan yapabildi! Aynen Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi tesadüf üstüne tesadüfler zinciri. Gerçekten çok ilginç!

Başkası bizi ilgilendirmiyor da sanki bunların hepsi birilerinin söylediği beka sorununu ortadan kaldırmak için yapılıyor! Maalesef birileri geçmişteki söylemlerini unutup bugün içine düştükleri zülleri bile savunmak zorunda kalıyor! Ve maalesef O’nun etrafındakilerde kafalarını kuma gömmüş bir halde ortada bariz bir şekilde görülen yanlışları ezilip büzülerek savunmaya devam ediyor. Aslında o arkadaşlara sormak gerekir! Sizler şimdi ve halen vicdanen rahat mısınız? Biz Milletimizin ve İstanbul Halkının sağduyusuna ve basiretine güveniyoruz. Onlar 31 Mart’ta olduğu gibi en doğru kararı vereceklerdir. 31 Mart öncesinde Mersin’den başlatılan seçime yönelik kumpas ve entrikalar İnşallah İstanbul seçiminde kazasız belasız halkın iradesi ile son bulmuş olacaktır. Allahtan hayırlısı…

Görelim Mevla neyler, Neylerse güzel eyler. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim Yüce Türk Milletini her türlü felaketlerden korusun. Ne mutlu Türk’üm diyene!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle